Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Green Card sistemi değişiyor

Düzenleyen:
Green Card sistemi değişiyor

DÜNYA Haberleri

Her yıl milyonlarca insanın ABD'de yaşama umudu olan Green Card sistemi, çekilişten puanlama usulüne geçiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Green Card uygulamasını hedef alan "liyakat esaslı göçmenlik sistemine" ilişkin teklifinin detaylarını kamuoyuna açıkladı.

ÇEKİLİŞ YOK
Trump konuyla ilgili; "Yeni teklifle her yıl verilen Green Card sayılarında herhangi bir düşüş olmayacak. Rastgele seçme yerine, artık ABD’ye göçmen olarak kabul edilmek için basit ve evrensel kriterler getireceğiz". dedi.

Rastgele seçimin Amerikan değerleri ile uyuşmadığını söyleyen Trump, şu anda ABD’ye “Green Card” ile gelen göçmenlerin büyük çoğunluğunun düşük ücretli ve düşük vasıflı işçilerden oluştuğunu kaydetti.

Green Card sistemi değişiyor

Çekiliş sisteminin ülkedeki sosyal güvenliğe ve sosyal refah programlarını kötü etkilediğini savunan Trump, bu yeni sistemle ülkeye gelen yüksek vasıflı göçmen oranını yüzde 12’den yüzde 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

YENİ SİSTEMİN DETAYLARI
Puanlamaya ilişkin Trump, “Genç bir işçiyseniz daha yüksek puanınız olacak. Bir mesleğiniz veya istihdam için bir yeteneğiniz varsa, yüksek bir eğitime sahipseniz veya burada istihdam oluşturmak konusunda bir planınız varsa daha fazla puan alacaksınız.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD, bugüne kadar olduğu gibi aynı sayıda oturma izni verecek. Ancak istisna olarak öğrencilere, profesyonellere ve teknik diploma sahibi kişilere öncelik sağlanacak. Dikkate alınacak diğer faktörler ise yaş, İngilizce yeterliliği ve ABD’li şirketlerinden alınan iş teklifleri olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...