Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail polisinin Mescid-i Aksa’dan çıkardığı Filistinliler sokaklarda uyudu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İsrail polisinin Mescid-i Aksa’dan çıkardığı Filistinliler sokaklarda uyudu

DÜNYA Haberleri  / İHA

İsrail polisinin Mescidi Aksa’dan zorla çıkardığı yüzlerce Filistinli geceyi sokaklarda uyuyarak geçirdi. Mahalli kaynaklar İsrail polisinin Filistinlilerin Mescidi Aksa’da ibadet etmelerine izin vermediğini belirtti.

Batı Şeria’nın çeşitli şehirlerinden Mescid-i Aksa’ya ibadet etmek için gelen Müslümanlar İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa’dan çıkarılınca geceyi Kudüs sokaklarında uyuyarak geçirdi. Ramazan ayının başlamasından beri İsrail polisinin Mescid-i Aksa’yı 5 defa boşalttığı kaydedildi. 

Mescid-i Aksa’nın yönetiminden sorumlu olan İslam Vakfı, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’yı boşaltmasının buraya el koyma maksadı taşıdığını, Müslümanların camiden çıkarılmasının din ve ibadet hürriyetini ihlal etmek olduğunu söyledi. 

Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet etmek için Kudüs'e gelmek isteyen Batı Şerialı Filistinli Müslümanların yolculukları sahur vakti başlıyor ve Müslümanlar Kalandiya kontrol noktasından geçmek için saatlerce bekliyor. Kimileri de Kudüs ile Batı Şeria arasında yükselen duvarlara merdivenlerle tırmanmak zorunda kalıyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...