NATO'dan Hafter'e son uyarı

NATO'dan Hafter'e son uyarı

DÜNYA Haberleri

Libya'da darbeci Hafter'in yönetime el koyduğunu ve kendisini devlet başkanı ilan ettiğini açıklaması üzerine Batı'dan gelen tepkileri yumuşatmak maksadıyla ramazan ayı münasebetiyle askerî operasyonları durdurduğunu açıklamıştı. Buna rağmen Hafter sözünü tutmayıp saldırılarına devam etti, bugüne kadar en az 15 sivil hayatını kaybetti, 50'den fazla kişi yaralandı.

Hafter’e bağlı güçler önceki gün de sahur vaktinde yine başkent Trablus'taki sivil yerleşim bölgelerini hedef aldı. Saldırılarda 14 sivil yaralandı.
BM Libya Misyonu, Hafter güçlerinin uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı eylemlerinin kayıt altına alındığını, bu saldırıların savaş suçu olarak Uluslararası Ceza Mahkemesine götürüleceğini duyurdu.
Ankara'nın Libya'daki kararlı tavrı NATO'yu da harekete geçirdi. Darbeciye 'ayağını denk al' mesajı veren Genel Sekreter Jens Stoltenberg Libya’da tüm tarafların saygı duyması gereken bir silah ambargosu olduğunu belirterek “Bu, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Serrac hükümeti ile Hafter tarafından idare edilen güçleri aynı kefeye koymaz. Bu nedenle NATO, Trablus hükümetine destek vermeye hazır” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...