Mutasyonlu virüs Vietnam'a sıçradı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Mutasyonlu virüs Vietnam'a sıçradı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Vietnam Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de ortaya çıkan ve daha bulaşıcı olan Covid-19’un mutasyona uğrayan yeni türünün Vietnam’da tespit edildiği duyuruldu.

İngiltere’de ortaya çıkan ve daha bulaşıcı olan Covid-19’un yeni türü Vietnam’a sıçradı. Vietnam Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de ortaya çıkan ve daha bulaşıcı olan Covid-19’un mutasyona uğrayan yeni türünün 22 Aralık’ta İngiltere’den Vietnam’a seyahat eden 45 yaşındaki bir kadında tespit edildiği duyuruldu.

Bakanlık, kadının şu anda ülkenin güneyindeki Tra Vinh eyaletinde karantina altında olduğunu aktardı.

Sağlık Bakanlığı, kadının Vietnam’a geldikten birkaç gün sonra semptom göstermeye başladığını ardından 24 Aralık’ta yaptırdığı Covid-19 testinin pozitif çıktığını ve virüsün yeni türünü taşıdığının tespit edildiğini ifade etti.

Vietnam’da salgının başından bu yana bin 474 kişide Covid-19 tespit edilirken, virüs nedeni ile 35 kişi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...