Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus tanklarına savaş boyası

Rus tanklarına savaş boyası

DÜNYA Haberleri

1968 yılında Çekoslovakya'nın Sovyetler Birliği tarafından işgal edildiği zaman kullanılan 'savaş boyası' metodu Ukrayna sınırına gönderilen tanklara da uygulandı

Ukrayna ile Rusya arasındaki Donbass krizinde nefesler tutuldu. Rusya'nın bölgeye askeri yığınak yapması sonrası, Karadeniz’e iki savaş göndereceğini açıklayan ABD’nin, bu kararından vazgeçmesine rağmen bölgedeki tansiyon düşmüyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘Askerî varlığını sınırla’ çağrısının üzerinde Rusya’dan oldukça ilginç bir adım geldi. Sınır bölgesindeki Rus tanklarına beyaz çizgiler çekildiği görüldü. 1968 yılında Çekoslovakya’nın (Çekya) Sovyetler Birliği tarafından işgal edildiği zaman kullanılan ‘savaş boyası’ metodu ile Moskova yönetimi, ABD’ye ve Ukrayna’ya ‘Savaşa hazırız’ mesajı vererek meydan okudu. Tanklara beyaz çizginin çekilmesiyle çatışma anında dost ve düşman birliklerinin daha kolay ayırt edilmesi hedefleniyor.

Rus tanklarına savaş boyası

CIA: ENDİŞE VERİCİ
ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Senato’da düzenlenen oturumda ABD’ye yönelik tehditlere dair değerlendirmelerde bulundu. Rusya’nın Ukrayna sınırına askerî yığınak yapmasının endişe verici olduğunu ifade eden Burns, bu yığınağın Ukrayna’yı rahatsız etmek veya ABD’ye sinyal vermek üzere yapılmış olabileceğini söyledi. Burns “O yığınak sınırlı bir askerî müdahaleye zemin hazırlayacak boyuta ulaştı ve bu sadece ABD’nin değil aynı zamanda müttefiklerin ciddiye alması gereken bir durumdur” dedi.

BIDEN, MERKEL’LE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, telefonda görüştü. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada görüşmede transatlantik ilişkilere güçlü taahhüdünün altının çizdiği belirtilerek “İki lider, Rusya'nın Ukrayna sınırı ve işgal altındaki Kırım'daki askerî yığınağı konusunda endişelerini dile getirdi ve Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteklerini bir kere daha dile getirdi” bilgisi paylaşıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...