Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

8 yıl sonraki ilk görüşme gölgede kaldı: GKRY liderinin sözlerine Erhürman'dan "Yok hükmünde" cevabı

8 yıl sonraki ilk görüşme gölgede kaldı: GKRY liderinin sözlerine Erhürman'dan

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, GKRY lideri Nikos Hristodulidis’in Türk askerinin çekilmesi ve garantörlüklerin kaldırılması yönündeki açıklamalarını 'yok hükmünde' olarak nitelendirdi.

Özetle
Kaydet
a- | +A

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Lideri Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki ara bölgede dün biraraya gelmiş, iki lider 1 saati aşkın toplantının ardından 15 dakika da baş başa görüşmüştü.

Erhürman, GKRY Lideri Hristodulidis'e yeni sınır geçiş noktaları, sınırdaki güvenlik kuvvetlerinin doğrudan telefon ile iletişimi gibi konuları içeren 10 maddelik öneriler dışında sınırda KKTC bayrağının yakılması gibi kendilerini rahatsız eden konuları da ilettiğini dile getirmişti. 8 yıl sonraki bu ilk görüşme, ılımlı bir hava sanılsa da bugün ipler yeniden gerildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Lideri Nikos Hristodulidis'in Rum basınında yer alan "Çözüm ancak garantilerin kaldırılması ve Türk askerinin çekilmesiyle mümkün" şeklindeki sözleri iki ülke arasındaki gerilimi yeniden yükseltti.

ÖNERİLEN HABERLER
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Rum lideriyle görüştü! İlk açıklama BM
DÜNYA

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Rum lideriyle görüştü! İlk açıklama BM'den geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman açıklamada, Hristodulidis ile kısa bir süre önce görüştüklerini ve Kıbrıs sorunu ekseninde medya üzerinden karşılıklı açıklama yapmama konusunda hemfikir olduklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"YOK HÜKMÜNDE"

"Bu adada egemenlik haklarına sahip iki eşit kurucu ortaktan biri olan Kıbrıs Türk halkının iradesi olmaksızın, 'garantör' sıfatını taşımayan devletlerle pek çok askeri anlaşmaya imza atan Sayın Hristodulidis’in bu konuda, böyle bir ön şart ortaya koymaya çalışması abesle iştigaldir!"

Erhürman, GKRY Lideri'nin "Çözüm ancak garantilerin kaldırılması ve Türk askerinin çekilmesiyle mümkündür." şeklindeki açıklamasını eleştirerek, "Sayın Hristodulidis’in yukarıda alıntıladığım açıklaması benim için yok hükmündedir!" değerlendirmesinde bulundu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.