ABD'de 11 gündür kayıp olan 2 deniz komandosu ölü olarak kayda geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'de 11 gündür kayıp olan 2 deniz komandosu ölü olarak kayda geçirildi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD ordusu yönetimi, 11 Ocak'ta kaybolan 2 deniz komandosunun ölü olarak kayda geçirildiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 11 Ocak'tan beri kayıp olan ve aranan 2 deniz komandosu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. ABD ordusu yetkilileri söz konusu 2 askeri ölü olarak kayda geçtiğini bildirdi.

CENTCOM'DAN AÇIKLAMA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, konvansiyonel İran silahları taşıyan kaçak bir yelkenliye bindikten sonra kaybolan deniz komandoları için 10 gün boyunca çok yoğun arama kurtarma çalışmaları yürütüldüğü belirtildi.

Arama kurtarma çalışmasına ABD'nin yanı sıra Japon ve İspanyol hava ve deniz araçlarının katıldığı aktarılan açıklamada, "Ailelere olan saygımızdan ötürü şimdilik daha fazla bilgi paylaşmayacağız." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, 2 deniz komandosunun ölü olarak kayda geçtiği belirtildi.

SAVUNMA BAKANI AUSTIN: YAS İÇERİSİNDEYİZ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "İki cesur deniz komandomuzu kaybetmenin yası içindeyiz." diyerek, arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...