Almanya'nın Ukrayna'ya desteği sürüyor! 'Yanında durmaya devam edeceğiz'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Almanya'nın Ukrayna'ya desteği sürüyor! 'Yanında durmaya devam edeceğiz'

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Savaş sürecinde Ukrayna'nın yanında olan Almanya, desteğini sürdürüyor. Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, 'halkı yeniden özgürlük içinde yaşayana kadar' Ukrayna'nın yanında duracaklarını belirtti.

Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. İki ülke de bu süreçte büyük kayıplar verirken, Ukrayna Avrupa ülkelerinin büyük kısmından destek almayı sürdürüyor. Almanya, destek veren ve desteğini sürdüren ülkelerin başında geliyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Brezilya'da düzenlenecek G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi yaptığı yazılı açıklamada Ukrayna-Rusya savaşına değindi.

"UKRAYNA'NIN YANINDA DURACAĞIZ"

"Putin Ukrayna'ya ölçülemez acılar çektirmeye devam ediyor ve kelimenin tam anlamıyla oradaki insanların kafasına silah dayıyor" diyen Baerbock, "Putin, 2 yıl sonra dünyanın Ukrayna'daki savaştan ve bunun dramatik küresel sonuçlarından kimin sorumlu olduğunu unutacağını düşünüyorsa yanılıyor. BM'nin temel ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz ve gerektiği sürece ve halkı yeniden barış ve özgürlük içinde yaşayana kadar Ukrayna'nın yanında duracağız" ifadelerini kullandı.

Alman Bakan, Rus hükümeti gibi sadece en güçlü olanın haklarıyla ilgilenen dünya aktörlerinin acımasızlığına, uluslararası hukuka bağlılıklarıyla karşı durduklarını söyledi.

G20'NİN GÜNDEMİNDE YER ALACAK

Rusya-Ukrayna Savaşı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Orta Doğu'daki gerilim G20 toplantısında önemli konular arasında bulunuyor.

G20'de Türkiye, Almanya, Fransa ve ABD'nin yanı sıra Rusya ve Çin de yer alıyor. G20 ülkeleri küresel ekonomik gücün yaklaşık yüzde 80'ini oluştururken, dünya nüfusunun yüzde 60'ı da G20 ülkeleri bünyesinde bulunuyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...