Antarktika'da binlerce penguen buz kırılmasında korkunç şekilde öldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Antarktika'da binlerce penguen buz kırılmasında korkunç şekilde öldü

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Antarktika'da buz kırılması nedeniyle tahminen 10 bin kadar imparator penguen yavrusu öldü. Bu penguenlerin boğularak ve donarak öldüğü tahmin ediliyor.

Antarktika'daki kırılan buz çok sayıda yavru penguenin sonu oldu. Yavru penguenlerin altındaki deniz buzu, yavrular okyanusta yüzmek için gereken su geçirmez tüyleri geliştiremeden eridi ve parçalandı. Kuşlar büyük olasılıkla boğuldu veya donarak öldü.

YOK OLUŞUN HABERCİSİ

Olay, 2022'nin sonlarında, kıtanın batısında, Bellingshausen Denizi'ne bakan bir bölgede meydana geldi. Uydular tarafından kaydedildi. Britanya Antarktika Araştırması'ndan (BAS) Dr Peter Fretwell, yok oluşun gelecek şeylerin habercisi olduğunu söyledi.

Kıtanın mevsimsel deniz buzunun sürekli ısınan bir dünyada solması nedeniyle, imparator penguen kolonilerinin yüzde 90'ından fazlasının bu yüzyılın sonuna kadar neredeyse tamamen yok olacağı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...