Dünyadan Bartın için taziye mesajları: Zelenskiy Türkçe tweet attı, Putin Erdoğan'ı aradı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünyadan Bartın için taziye mesajları: Zelenskiy Türkçe tweet attı, Putin Erdoğan'ı aradı

DÜNYA Haberleri

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamada 40 işçi hayatını kaybetti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ürdün'ün ardından Ukrayna ve Rusya'dan da Türkiye'ye başsağlığı ve taziye mesajları geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama nedeni ile hayatını kaybedenler için Türkçe başsağlığı mesajı paylaştı.

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1581193414066180096

Zelenskiy, Twitter hesabından Türkçe yaptığı başsağlığı açıklamasında, "Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum." dedi. 

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TELGRAF

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi. Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Putin, Erdoğan'a Bartın'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili telgraf gönderdi.

Putin'in Erdoğan'a mesajında, "Bartın'daki maden ocağında meydana gelen kazanın trajik sonuçlarıyla ilgili olarak en derin taziyelerimizi kabul edin. Ölen madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim." ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...