Batı basınında Erdoğan rahatsızlığı

- Güncelleme:
Batı basınında Erdoğan rahatsızlığı

DÜNYA Haberleri

ABD ve Avrupa medyası, sandık tarihi yaklaştıkça Ankara’nın Ukrayna savaşındaki ara bulucu rolünden ötürü övgüler düzdükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı topyekûn saldırıya geçti.

Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşındaki ara bulucu rolünden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüler düzen Batı basını, seçim yaklaştıkça ağız değiştirmeye başladı. ABD ve Avrupa medyası Erdoğan karşıtlığında son günlerde zirveye çıktı. 
2017 referandumundan önce Türkiye’nin diktatörlüğe sürüklendiği tezviratını yapan The Economist, altı yıl sonra aynı algı operasyonunu yaptı. Dergi, Türkiye’nin diktatörlüğe gittiğini yazarak Erdoğan’a saldırdı. Erdoğan’ın seçim tarihi için 14 Mayıs’ı işaret etmesinin ardından Amerikan Wall Street Journal gazetesi küstah bir şekilde “diktatör seçimlere hile katacak” diye yazarken, İngiliz haber ajansı Reuters de felaket senaryosu çizdi. Aynı ajans, Türkiye editörü ilanında düşmanlığını gizlemedi.

ABA ALTINDAN SOPA…  

Amerikan derin devletinin önemli yayınlarından Foreign Policy dergisi, 2023 seçimlerini ele aldı. Erdoğan’ın büyük bir seçim yenilgisiyle “indirileceğini” iddia eden dergi, istifa etmesinin kendisi için hayırlı olacağına yönelik skandal ve hadsiz bir açıklama yaptı. 

Financial Times gazetesi yaptığı haberde “Recep Tayyip Erdoğan azalan popülaritesine karşın iktidarda kalmak için adil ya da hileli bir yöntemler yağmuruna başvuracak” tezviratını yaptı.

İSVEÇ SONRA FİNLANDİYA 

İsveç’te YPG’li teröristler, tarihî belediye binası önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maketini astı. Yine İsveç’te sosyalist gazete Flamman tarafından Erdoğan’ı hedef alan 10 bin kron ödüllü yarışma başlatıldı. Gazetenin kapağında İsveç bayrağı yerine Türk bayrağı kullanıldı, ‘utanç verici bayrak’ ve benzeri hakaret ifadeleri yer aldı. Finlandiya’da çıkan Fin Iltalehti gazetesi, Erdoğan’a çirkin bir benzetme yaptı. Gazete, Erdoğan’ı karikatürize ederek ipte sallandırdı.

NATO’DAN ÇIKARILSIN TEHDİDİ 

Almanya’da yayın yapan “Redaktionsnetzwerk Deutschland” gazetesi, Türkiye ile ilgili yaptığı haberde açıkça NATO tehdidinde bulundu. Söz konusu gazete “Türkiye Cumhurbaşkanı, Atina’ya füze atmak da dâhil olmak üzere Yunanistan’ı açıkça tehdit ediyor. Türkiye ayrıca sistematik olarak Rusya’ya yönelik Batı yaptırımlarını baltalıyor. Erdoğan NATO için giderek daha tehlikeli hâle geliyor” diye yazdı. 

Skandallar adamı eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İngiliz gazetesi Daily Telegraph’ta çıkan makalesinde Erdoğan’ın seçimi yeniden kazanması durumunda, Türkiye’nin NATO üyeliğinin düşmesini istedi.

FRANSIZ KANALINDAN KÜSTAHLIK  

Fransız yayın kuruluşu France 24, Türkiye topraklarının bir kısmını Kürdistan olarak gösterdi. Fransa’da üç PKK’lı bir ırkçı tarafından öldürüldü. Fransız basını “Irkçı suçun arkasında Türkiye’nin gölgesi var” diye haber yaptı. 

BATILI LİDERLER GERGİN 

ABD merkezli Bloomberg gazetesi, ‘2023 yılında dünyanın en önemli seçimi Türkiye’de olacak’ başlığıyla yayımladığı analizde Ankara’nın dünya meselelerine etkisinin büyük olduğunu hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politikadaki hamlelerine dikkat çeken gazete “Türkler oylarını kullanana kadar Batılı liderler gergin durumda kalacak” ifadeleri kullanıldı.

FETÖ’CÜDEN MÜDAHALE ÇAĞRISI 

ABD’de yaşayan FETÖ firarisi Enes Kanter, Time dergisine yazdığı makalede bir kez daha haddini aştı. Batı’ya Türkiye’ye müdahale etmesi için çağrı yapan firari FETÖ’cü “Batı, tüm bu olanlara nasıl sessiz kalabildi? Erdoğan’ı durdurmak istemiyorlar mı? Erdoğan iktidarı devam etsin diye mi uğraşıyorlar?” diyerek skandal ifadeler kullandı.

SİHA’LARI HEDEF ALDI 

FETÖ’ye desteğiyle bilinen eski Pentagon çalışanı Michael Rubin Türk Savunma Sanayii şirketlerini hedef aldı. Yerli ve millî SİHA’ları karalamaya çalışan Rubin “Baykar’a ve diğer Türk firmalarına yaptırım düşünülmeli” dedi. 

KANDİL’İ KORKU SARDI 

Mehmetçiğin operasyonları karşısında inlerinden kafasını çıkaramayın terör örgütü, umudunu mayıstaki seçime bağladı. PKK terör örgütünün elebaşlarından Mustafa Karasu, AK Parti-MHP ittifakını yenmek zorunda olduklarını ifade ederek “Yoksa bizi yok edecekler” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...