Beyaz Saray'dan F-16 mesajı: Türkiye'ye satışı destekliyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Beyaz Saray'dan F-16 mesajı: Türkiye'ye satışı destekliyoruz

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, ABD yönetimi olarak Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satışını desteklediklerini bir kez daha bildirdi.

Kirby, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İki liderin Gazze'deki son durumu ve İsrail-Filistin meselesini ele aldıklarını belirten Kirby, İsveç'in NATO üyelik sürecinin de konuşulduğunu söyledi.

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin de yorum yapan Kirby, "F-16'ların modernizasyonu programını desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

İSVEÇ'İN ÜYELİĞİ İÇİN F-16 ŞARTI

Reuters'ın haberine göre Türkiye, İsveç'e vereceği onayı ABD’nin 20 milyar dolar değerindeki F-16 satışını onaylamasıyla aynı dönemde tamamlamak istediğini dile getirdi. Konuya ilişkin AK Partili bir yetkili, "F-16 ve İsveç meselesindeki güven eksikliği göz önüne alındığında, Türkiye NATO üyeliğini onaylamak için acele etmiyor ve ABD’nin eş zamanlı adımlar attığına dair işaret arıyor" dedi.

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklamlarda bulunan ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Jeffrey, ülkesinin Türkiye’ye F-16 satışına yönelik tutumunu sert bir dille eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in onayıyla ilgili teklifini ilgili teklifini değerlendiren Jeffrey, "ABD'nin hala daha F-16 satışı anlaşmasını sonuca erdirecek adımlar atmamış olması skandal" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç.15 Aralık 2023 20:57

ABD ; kalleş, riyakar, yüzsüz bir devlet. Bizi oyalıyor,bunlardan müttefik olur mu? PKK ya sınırsız yardım yapıyor güya müttefikiyiz! Gerçi ABD denen devlet, İsrail'in emrinde sanal bir devlet.

Sonraki Haber Yükleniyor...