El Kaide'nin Yemen lideri öldü! Kefenlenmiş görüntüsünü paylaştılar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
El Kaide'nin Yemen lideri öldü! Kefenlenmiş görüntüsünü paylaştılar

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Terör örgütü El Kaide'nin Yemen lideri Batarfi'nin öldüğü açıklandı. Batarfi'nin kefenlenmiş görüntüleri yayınlanırken ölüm nedenine ilişkin bilgi verilmedi.

El Kaide'nin üst düzey isimlerinden Şeyh Habib El Sudani, Al-Malahem Media tarafından yayınlanan bir video mesajında ​El Kaide Arap Yarımadası Şefi Ebu El Mikdad Halid Batarfi'nin öldüğünü duyurdu. Açıklamada ayrıca yeni şef olarak Sa'ad bin Atef el-Awlaki ilan edildi.

HAPİSHANEDEN KAÇMIŞTI

El Kaide'nin Arap Yarımadası'ndaki lideri Kasım er-Rimi'nin Ocak 2020'de ABD'nin insansız hava aracı saldırısıyla öldürülmesinin ardından Halid Batarfi, örgütün lideri olmuştu. Batarfi, Nisan 2015'te Yemen'in Hadramevt vilayetinde bir hapishaneye düzenlenen baskın sonrasında, yaklaşık 300 kişi ile kaçmıştı.

YAKALANDIĞI HABERLERİNİ VİDEO İLE YALANLAMIŞTI

Birleşmiş Milletler bünyesinde "aşırılık yanlısı grupların izlenmesiyle ilgilenen uzmanlar" 5 Şubat'ta yayınladıkları raporda, ABD tarafından başına 5 milyon dolar ödül konulan Batarfi'nin aylar önce canlı olarak yakalandığını duyurmuştu. Batarfi ise yayınladığı görüntüde BM raporunda belirtildiğinin aksine, yakalanmadığını duyurdu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...