Gazprom duyurdu: Enerji merkezi için görüşmeler başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gazprom duyurdu: Enerji merkezi için görüşmeler başlıyor

DÜNYA Haberleri

Avrupa'daki gaz krizinde çözüm için Türkiye'yi işaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Gaz sevkiyatı için Türkiye'ye büyük bir merkez kurabiliriz" açıklamasının ardından iki ülke harekete geçti.

SÜREÇ HIZLI BAŞLIYOR

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Rus gazının Türk Akım doğal gaz boru hattı üzerinden Avrupa'ya sevkiyatının gerçekleştirilmesi planına yönelik, "Türk tarafı projeye büyük ilgi gösterdi. Biz de Türkiye Enerji Bakanı ve Türk meslektaşlarımızla önümüzdeki hafta başından itibaren diyaloğu kelimenin tam anlamıyla çok hızlı bir şekilde başlatacağız" dedi.

DEV PROJE İÇİN MASAYA OTURULACAK

Talep doğrultusunda Karadeniz üzerinden yeni bir gaz boru hattının döşenmesine hazır olduklarını belirten Miller, "Teklif edilen projenin hacmi ve zamanlaması konusunda masaya oturacağız. Projenin uygulanmasına ilişkin tüketici ülkelerin pazarlarına gaz arzı için bir fiyat göstergesi haline gelebilecek bir ticaret platformu içerecek gaz dağıtım merkezi oluşturmayı düşünüyoruz" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
El Albatros14 Ekim 2022 08:09

Şanlı tarihimizde olduğu artık yine masanın ta kendisiyiz

Sonraki Haber Yükleniyor...