CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İsrail yine sivilleri vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de son durum... İsrail yine sivilleri vurdu

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'ye yönelik havadan ve karadan düzenlediği saldırılar 5 aydır aralıksız sürüyor. İsrail ordusu son olarak Gazze'de masumların sığındığı binayı vururken, işte dakika dakika Gazze'de yaşananlar...

Canlı Anlatım Özeti
  • CAN KAYBI 31 BİNE DAYANDI
  • SİVİLLERİN YAŞADIĞI BİNAYI YERLE BİR ETTİLER
  • KÖY SALDIRISINDA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

09.03.2024 12:54

CAN KAYBI 31 BİNE DAYANDI

İsrail ordusu 155 gündür Gazze Şeridi'ne saldırıyor. Gazze halkı yardım tırlarının girişinin engellenmesi nedeniyle açlıkla ve İsrail'in saldırılarıyla mücadele ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 10 saldırı gerçekleştirdiği, 82 kişinin hayatını kaybettiği, 122 kişinin de yaralandığı bildirildi. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 30 bin 960'a, yaralananların sayısının ise 72 bin 524'e yükseldiği aktarıldı.


09.03.2024 11:00

SİVİLLERİN YAŞADIĞI BİNAYI YERLE BİR ETTİLER

İsrail'in saldırıları 5 aydır aralıksız sürüyor. İsrail'in gece saatlerinde Burc el-Masri'nin yanında bulunan bir binayı vurmasının ardından binadakiler içeriyi boşalttı. İsrail savaş uçakları daha sonra boşaltılan Burc el-Masri'yi de vurdu. Görgü şahitlerinden bir kişi gece yarısı uyarı araması yapıldığını, insanların binayı boşaltmaya başladığını, insanlar çıktıktan sonra da binanın vurulduğunu söyledi.


09.03.2024 10:34

KÖY SALDIRISINDA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'nin Refah kentindeki Suudiyye Köyü bölgesine düzenlenen saldırılar sonrası Anadolu Ajansı'na konuşan Gazzeli adam Rafid Muhammed Hassune, düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 12 kişinin yaralandığını belirtti. Suudiyye Köyü denilen bu bölgenin güvenli sayıldığı için buraya göç ettiklerini, kadın ve çocuk 5 bin kadar kişinin bu bölgede yaşadığını belirtti.

Gazze'de son durum... İsrail yine sivilleri vurdu - 1. Resim

Aynı bölgede yaşayan bir diğer Gazzeli adam ise "Biz sadece insan gibi yaşamak, yemek, içmek istiyoruz. Güvenli yer yok, her yeri vuruyorlar. Nereye gidelim?" dedi.


09.03.2024 03:31

"ESİRLERİN HAYATTA OLDUĞUNA DAİR SİNYAL ALINDI" İDDİASI

Gazze Şeridi'nde esir bulunan İsrailli esirlerin ailelerinin, esir aile üyelerinden hayatta olduklarına dair sinyaller aldığı bildirildi. Konuya ilişkin haber İsrailli Kanal 12 televizyonunda yer aldı. Haberde "Gazze Şeridi'nde esir olan onlarca İsraillinin ailesi, Hamas'ın elindeki akrabalarından hayatta olduklarına dair sinyaller aldı." ifadelerine yer verildi.

Haber'de ayrıca, "sansür kısıtlamaları nedeniyle ailelerin esirler hakkında edindiği bilgileri dışında ek bilgi yayınlanamadığı" iddia edildi. Bu sinyallerin ailelere nasıl ulaştığına dair bilgi verilmedi.

Gazze'de son durum... İsrail yine sivilleri vurdu - 2. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...