Hindistan'da seçime aylar kala ana muhalefetin banka hesapları donduruldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Hindistan'da seçime aylar kala ana muhalefetin banka hesapları donduruldu

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hindistan'da ana muhalefet partisi, genel seçimlere aylar kala 'yersiz gerekçelerle' banka hesaplarının dondurulduğunu iddia etti.

Hindistan genel seçimlere hazırlanıyor. Neredeyse bir buçuk milyara yakın nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan'da oy verme işlemlerinin nisan ayında başlaması ve mayısta sona ermesi beklenirken, ana muhalefetten dikkat çeken bir çıkış geldi.

Hindustan Times'ın haberine göre; ana muhalefetteki Hindistan Ulusal Kongre Partisi, genel seçimlere aylar kala banka hesaplarının dondurulduğunu iddia etti. Parti, 4 ana banka hesabının dondurulmasına ilişkin açıklama yayımladı.

'YERSİZ GEREKÇELERLE' DONDURULDU

Gelir Vergisi Departmanı tarafından hesapların 'yersiz gerekçelerle' dondurulduğu savunulan açıklamada, faturaların ve maaşların ödenemediğine ve tüm siyasi faaliyetlerin bu durumdan etkileneceğine işaret edildi.

Kongre Partisinin lideri Kharge, banka hesaplarının dondurulmasını 'demokrasiye saldırı' olarak nitelendirdi. Hükümetten ve Gelir Vergisi Departmanından ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Söz konusu işlemin, 2018-2019 dönemi gelir vergisinin 45 gün geç beyan edilmesi nedeniyle yapıldığı öne sürülüyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...