İsrail basını bu haberle çalkalanıyor: Ordu, Lübnan'a kara saldırı planı hazırlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail basını bu haberle çalkalanıyor: Ordu, Lübnan'a kara saldırı planı hazırlayacak

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'de aylardır katliam yapan İsrail, gözünü şimdi de Lübnan'a dikti. İsrail basını, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Lübnan'a olası kara saldırısı için plan hazırlanmasını istediğini yazdı.

İsrail'in Kanal 13 televizyonunda yer alan haberde, kuzeyde genel bir savaşın çıkması ihtimaline karşı İsrail ordusunun Lübnan'a kara saldırısı seçeneğine hazırlandığı ileri sürüldü.

KARA HAREKATI PLANI İSTEDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanı Halevi'nin Lübnan'a olası kara saldırısı planı hazırlaması için İsrail ordusundan üst düzey bir generali görevlendirdiği iddia edildi. Olası planda Hizbullah'ı İsrail sınırından 8 ila 10 kilometre geriye püskürtmek için "sınırlı kara saldırısı" dahil farklı seçeneklere yer verileceği savunuldu.

Kanal 13'ün haberindeki iddialara ilişkin İsrailli makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

LÜBNAN SINIRINDA ÇATIŞMALAR YAŞANMIŞTI

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen Al-Akhbar gazetesinde dün çıkan haberde, İsrail'in Batı ülkelerini, Lübnan ile sınır üzerindeki çatışmaların diplomatik yollarla çözümü için 15 Mart'a kadar bir sonuca varılmaması halinde topyekûn bir savaş hazırlığına başlayacağı yönünde uyardığını ileri sürülmüştü.

Adı açıklanmayan İsrailli kaynaklar yerel basına yaptıkları açıklamada, Al-Akhbar gazetesinin iddialarını yalanlamıştı.

İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda, 234 Hizbullah mensubu, 46 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...