İsrail’den Netflix’e “Mutluluk” tepkisi

- Güncelleme:
İsrail’den Netflix’e “Mutluluk” tepkisi

DÜNYA Haberleri

İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, Netflix’in; İsrail askerlerinin Filistinli bir aileyi öldürmesini anlatan Ürdün yapımı “Farha” isimli filmi yayınlamasına tepki göstererek, “Netflix’in, İsrail askerlerine karşı nefreti teşvik etmeyi ve asılsız bahaneler üretmeyi amaçlayan bir filmi yayınlaması çılgınlıktır” dedi.

İsrailli yöneticiler, Filistinli sivillere karşı işledikleri suçların anlatıldığı “Farha” (Mutluluk) filminin dijital eğlence platformu Netflix’te gösterilmesine tepki gösterdi. İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, Batı ve Hollywood filmlerinden alışkın oldukları İsrail yanlısı senaryoların aksine Ürdünlü yönetmen Darin Sallam’ın imzasını taşıyan ve Filistinli bir ailenin İsrail işgal askerleri tarafından öldürülmesinini anlatıldığı Farha filminin Netflix’te yayınlanmasını “çılgınlık olarak niteledi.

Lieberman, “Netflix’in, İsrail askerlerine karşı nefreti teşvik etmeyi ve asılsız bahaneler üretmeyi amaçlayan bir filmi yayınlaması çılgınlıktır” dedi.  İsrail askerlerinin, itibarının zedelenmesine izin vermeyeceklerini belirten Lieberman, filmin yalanlarla dolu olduğunu ve İsrail askerlerine karşı kışkırtıcı bir film olduğunu söyledi. Liberman ayrıca filmin Yafa’daki Saraya Tiyatrosu’nda da gösterilmesi kararıyla ilgili, “İsrail, İsrail askerleri ve güvenlik güçlerini itibarsızlaştırma yeri değildir” dedi. Farha filmi, İsrail askerlerinin, 1948’de köyüne düzenlediği baskına ve sivilleri katletmesine tanık olan 14 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunun hikâyesini anlatıyor. Bir kötü haber de Amazon’dan geldi. Amazon CEO’su Andy Jassy,  antisemitik olduğu iddiasıyla eleştirilen “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America” filminin satışını durdurmak gibi bir planlarının olmadığını bildirdi. 2018 yapımı “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America”nın Amazon’da yer alan özet bölümünde filmin “İsrailoğullarının gerçek kimliğini ortaya çıkardığı” iddia ediliyor.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...