İşgalci İsrail ağır kayıplar veriyor: 2 günde 50 İsrail askeri gömüldü! Her saat başı cenaze töreni duzenleniliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
İşgalci İsrail ağır kayıplar veriyor: 2 günde 50 İsrail askeri gömüldü! Her saat başı cenaze töreni duzenleniliyor

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

İsrail, yaralı Filistinlilerin tedavi edildiği ve bombalardan kaçanların ilk sığınağı olan hastanedeki binlerce kişiyi zorla dışarı çıkardı. Haaretz Gazetesi, Nova Rave Festivali'ndeki sivilleri İsrail askeri helikopterinin vurduğunu iddia etti. İsrail savaş uçakları, Han Yunus ve Nusayrat kamplarını bombaladı. Hava saldırısında 15 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı. ABD, Hamas ve İsrail arasında esir anlaşması yakın olduğu bildirildi. İşgalci İsrail 48 saatte 50 israil askerini gömdü. İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşında yaşanan gelişmeler...

Hamas'a bağlı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla İsrail ile Filistin arasındaki savaş başladı.  İsrail'in elektrik, yakıt, su, gıda gibi temel ihtiyaçlara erişimini kestiği bölgede insanları göçe zorlarken, gerçekleşen olaylar 1948'de yaşanan Filistinlilerin 'Büyük Felaket' dedikleri Nekbe olarak anılan olayı hatırlattı. Nekbe döneminde binlerce Filistinli İsrail'in katliamları sonucu yaşadıkları yerlerden çıkarılmış, o bölgelere İsrailliler yerleştirilmişti. Böylece Filistinlilerin topraklarına çökülmüş oldu. Netanyahu'nun "Gazze Şeridi'nde güvenlik kontrolünü tamamen ellerinde tutacakları" yönündeki söylemleri İsrail'in asıl amacının Gazze'yi işgal etmek olduğunu ortaya koydu. İşgalci ordu, evleri, ibadethaneleri, okulları, hastaneleri, kampları hedef alırken, özellikle hastaneler ve kamplarda yapılan katliamlar dünya gündemindeki sıcaklığını koruyor. Son olarak bölgedeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi'nin Hamas karargahı olduğunu öne sürerek katliam yapan işgalcilerin yaptıkları zulümlerin ardı arkası kesilmiyor. İşte İsrail-Filistin savaşında yaşanan gelişmeler...

48 SAATTE 50 İSRAİL ASKERİ GÖMÜLDÜ

İsrail Askeri Mezarlık Müdürü David Oren Baruch, 48 saat içinde 50 İsrail askerini defnettiklerini duyurdu. Açıklamaya göre, Kudüs'ün batısındaki Herzl Tepesi'nde bulunan İsrail Askeri Mezarlığı Müdürü Baruch, tarih belirtmeden Herzl Tepesi'nde 48 saat içinde 50 İsrail askerini defnettiklerini aktardı. Baruch, "Her bir saatte ya da bir buçuk saatte cenaze töreninin yapıldığı bir dönemden geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

ESİR ANLAŞMASI YAKIN

Washington Post, İsrail, Hamas ve ABD, Gazze'deki esirlerin savaşa beş günlük ara verilmesi karşılığında serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmaya varmaya yakın olduğunu duyurdu. Habere göre, anlaşma şartlarına göre, savaştaki tüm taraflar en az beş gün boyunca savaşa ara verecek ve her 24 saatte 50 veya daha fazla esir gruplar halinde serbest bırakılacak. Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Jassim al-Thani'de ABD merkezli gazetenin haberini doğrular nitelikte bir açıklama yaptı. Al-Thani, rehine anlaşmasındaki zorlukların 'çok küçük' olduğunu, serbest bırakma çabalarının 'devam ettiğini' söyledi. Al-Thani, Katar'ın AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Joseph Borrel ile Gazze'de olası bir acil ateşkes konusunu görüştüğünü de sözlerine ekledi.  Al-Thani, 'Anlaşmanın karşı karşıya olduğu zorluklar sadece pratik ve lojistik sorunlardır' dedi.

ŞİFA HASTANESİ ZORLA BOŞALTILDI

Şifa Hastanesi'ne sığınan binlerce evsiz insan, çok sayıda prematüre bebek ve ağır yaralı hastalar varken, hastaneyi basarak, sağlık tesisini zorla boşaltmaya çalışan işgalci ordu, yine binlerce insanı yerinden yurdundan etmeye çalıştı. Görgü tanıklarına göre, aralarında engelli vatandaşların, çocukların ve hayati tehlikesi olan insanların bulunduğu bir grup hiçbir sağlık desteği olmadan zorla dışarı atıldı.

İşgalci İsrail ağır kayıplar veriyor: 2 günde 50 İsrail askeri gömüldü! Her saat başı cenaze töreni duzenleniliyor

MANZARA DEHŞET VERİCİYDİ

İsrail ordusunun, Şifa Hastanesi’ndeki hasta ve yerinden edilmiş Filistinlilerden, saat 09.00’dan itibaren beyaz bayraklar eşliğinde elleri havada hastaneden dışarı çıkmalarını istediğini aktaran Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, "Yerinden edilmiş vatandaşların yanı sıra hasta ve yaralıların çıkış için toplandıkları manzara dehşet vericiydi. Aralarında elleri veya ayakları kesilmiş çocuklar vardı, babalarının kucağında taşınan çocuklar vardı" diye konuştu. Hastaneden çıkmak için tanklar arasından açılan bir koridordan geçtiklerini aktaran Berş, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi’ni boşaltma sürecinde BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin desteğine izin vermediğini söyledi.

KESKİN NİŞANCILAR KORKU YAŞATTI

Sedye ve tekerlekli sandalyelerdeki hastalarla birlikte bölgeden ayrıldıklarını dile getiren Berş, insanların, yol boyunca binaların tepelerine yerleştirilen İsrailli keskin nişancıların kendilerine ateş açabileceği korkusu yaşadığını anlattı. Hastaneden Gazze’nin güneyine doğru yürüdüklerini aktaran Berş, yanlarındaki hasta ve yaralıların duydukları acının etkisiyle bağırarak yardım istediğini ancak destek verecek kimse bulunamadığını vurguladı. Şifa Hastanesi’ndeki durumun çok kötü olduğunun altını çizen Berş, askerlerin sürekli hastane içinde dolaştığını ve binaların tepelerinde keskin nişancıların konuşlandığını belirtti.

İşgalci İsrail ağır kayıplar veriyor: 2 günde 50 İsrail askeri gömüldü! Her saat başı cenaze töreni duzenleniliyor

HAN YUNUS VE NUSAYRAT KAMPLARI BOMBALANDI

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları, Han Yunus ve Nusayrat kamplarına yoğun saldırılar düzenledi. İsrail savaş uçaklarının Nusayrat kampında Zühd ailesine ait evi bombalaması sonucu 13 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Han Yunus bölgesinde bulunan, Avrupa Hastanesi yakınındaki Ebu Aker ailesine ait evin bombalanması sonucunda da bir kadın ve çocuğu öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İşgalci İsrail ağır kayıplar veriyor: 2 günde 50 İsrail askeri gömüldü! Her saat başı cenaze töreni duzenleniliyor

FESTİVAL KATLİAMININ ARKASINDAN İSRAİL ÇIKTI

Haaretz gazetesi, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, daha önce İsrail'in Hamas'ın yaptığını öne sürdüğü ve yüzlerce sivilin öldüğü 7 Ekim'deki Nova Rave Festivali'ndeki katliamın, İsrail helikopteri tarafından düzenlendiğini öne sürdü.

İşte dakika dakika gelişmeler

16:25 Lübnan'daki Hizbullah, İsrail'in sınırda yer alan 7 askeri noktasına saldırı düzenlediğini duyurdu.

15:44  Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İsrail'e abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması ve insani koridorları açması çağrısı yaptı.

15:22 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılardan bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da, Hamas üyesi olduğu iddiasıyla yaklaşık 1100 Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu.

14:55  Filistin Kızılayı, İsrail'in ablukası ve saldırıları nedeniyle Gazze'de hizmet vermeyi durduran Şifa Hastanesi'ndeki 31 prematüre bebeği Gazze’nin güneyinde başka bir hastaneye nakletmeyi başardıklarını duyurdu.

08.00 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 5 bini çocuk, 3 bin 330'ü kadın olmak üzere 12 bin 300 oldu.

07.30  İsrail ordusu, Gazze'deki çatışmalarda 2 askerinin daha öldüğünü, 31 Ekim'den bu yana ölen asker sayısının 59'a yükseldiğini bildirdi.

02.14 Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin girişinde toplu mezar bulduğunu duyurdu.

01.40 Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki El-Fahura Okulu'na yaptığı saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail'in, Gazze'de BM bünyesinde bulunan El-Fahura Okulu'na yaptığı ve "onlarca masum Filistinli çocuğu katlettiği saldırının" en şiddetli biçimde kınandığı bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zülkarneyn 20 Kasım 2023 00:01

Rabbim, dakikada bir İsrail askerinin gömüldüğü günleri tez zamanda göstersin.

Sonraki Haber Yükleniyor...