İsrail'in zulmü sürüyor! Gazze'de can kaybı 21 bini aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in zulmü sürüyor! Gazze'de can kaybı 21 bini aştı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında öldürülenlerin sayısının son 24 saatte 195 artarak 21 bin 110’a yükseldiğini, 55 bin 243 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Saldırılar 82'nci gününde de sürerken, bölgedeki katliamın boyutu her geçen gün büyüyor. Kadın-çocuk ayırt etmeden özellikle sivillerin sığındığı alanları vuran işgalci İsrail ordusu, bir günde 195 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

CAN KAYBI 21 BİNİ AŞTI

İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden ablukaya alarak saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde can kaybı artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in son 24 saatte gerçekleştirdiği 16 saldırıda 195 kişinin hayatını kaybettiği, 325 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 21 bin 110’a, yaralı sayısının ise 55 bin 243’e yükseldiği kaydedildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi çevresine saldırılarını arttırdığı, saldırıların Şifa Hastanesi’ne yönelik saldırılara dönüşmesinden endişe duyulduğu vurgulandı. Uluslararası kurumlara hastanedeki sağlık personelinin, yaralıların, hastaların ve yerinden edilen binlerce sivilin korunması çağrısında bulunuldu. Ayrıca uluslararası kurumlardan Şifa Hastanesi’nin yeniden faaliyete geçmesi için gerekli olan ilaç ve yakıtın sağlanması talep edildi.

İsrail'in zulmü sürüyor! Gazze'de can kaybı 21 bini aştı

SAVAŞIN 82'NCİ GÜNÜNDE YAŞANANLAR

15.02 -  İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin orta ve güney kesimlerinde, iletişim hizmetinin kademeli olarak yeniden başladığı bildirildi.

14.11 -  Mısır'ın 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları altında bulunan Gazze Şeridi'nde ateşkes için bir "ön teklif" hazırladığı belirtildi.

13.00 -  İran Devrim Muhafızları Danışmanı ve eski Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, ülkesinin Gazze savaşına müdahil olmasına ihtiyaç olmadığını söyledi.

10.27 -  İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'la Washington'da İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının sonlanmasının ardından bölgeye ilişkin "planlamayı" görüştüğü bildirildi.

10.15 - İşgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde yer alan Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerleri 3 Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladı.

08.42 -  İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda biri subay, 3 askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...