İsveç'te PKK alçaklığı

- Güncelleme:
İsveç'te PKK alçaklığı

Dünya Haberleri

Başkent Stockholm’de terör örgütü PKK sempatizanları belediye binasının karşısına kurdukları mekanizma ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maketini asarak provokasyon yaptı.

Türkiye’nin, NATO üyeliği için terör örgütleriyle mücadele şartı koyduğu İsveç’te PKK/YPG destekçileri, ülkemize yönelik provokasyonlarını sürdürüyor. Başkent Stockholm’de tarihî belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından astı ve bu anın görüntüsünü sosyal medyadan paylaştı.

Terör örgütü PKK/YPG ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Türkçe alt yazıyla Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan tehditler savrulduğu görüldü. Stockholm’de 21 Ocak’ta NATO’ya hayır gösterisi yapılacağı ifade edilen paylaşımın altında hakaret içeren yorumlar da dikkati çekti. 

TEPKİ YAĞDI

PKK yandaşlarının, çirkin eylemine göz yumulması büyük tepki gördü. Yapılan açıklamalarda, terör eylemine sessiz kalınmasının İsveç’in iddia ettiği gibi terörle mücadele adımlarını atmadığını gösterdiği vurgulandı. Tepkilerden bazıları şöyle: 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: İsveç’te hain terör örgütü üyeleri tarafından Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef halan gösteriyi lanetliyoruz. İsveç’in NATO üyelik girişimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür girişimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz. Bu yaşananlar, Türkiye’nin haklı endişelerini bir kez daha dünya kamuoyuna göstermiştir. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: İsveç’in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez. NATO’ya üyelik talebinde bulunan bir devlette bu saldırının kolaylıkla gerçekleşmesi tehlikeli ve vahimdir. İsveç Devleti’nden bu alçak terör eylemini gerçekleştirenlerin ve sorumlularının derhal tespit edilmesini ve hukuk önünde gerekenin yapılmasını bekliyoruz.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: İsveç makamlarının daha fazla gecikmeksizin terörist gruplara karşı gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. İsveç, 70 yıldır üyesi olduğumuz NATO’ya girmek istiyorsa Madrid’de verdiği sözleri tutmalıdır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Bu hain ve alçak terör saldırısına İsveç güvenlik güçlerinin müsaade etmesi ve hukuku işletip müdahale etmemesi, İsveç’in Türkiye’ye verdiği sözü tutmadığının ve attığı imzada samimi olmadığının açık bir göstergesidir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Terör örgütleri zehirli yılan gibidir aynı çuvala gireni sokar. Sarı torbalara itiraz edenler, İsveç’te terörün hain yüzüyle tekrar karşılaşmıştır. Dünyadaki terör örgütlerini de dize getireceğiz derken bunu kastetmiştik. Alışacaklar. Recep Tayyip Erdoğan bir dünya gerçeğidir.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Türkiye ile müttefik olma isteğini dillendiren bir ülkenin, başkentinde böyle bir rezilliğe müsaade etmesi kabul edilemez.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: İsveç’teki çirkin gösteri, yalnızca Sayın Cumhurbaşkanı’mıza karşı değil, tüm Türkiye’ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu yapılan alçaklık da buna seyirci kalınması da asla kabul edilemez.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İsveç makamlarının bu alçakça eyleme izin vermeleri asla kabul edilemez! Cumhurbaşkanı’mızı ve ülkemizi hedef alan bu çirkin eylemin sorumluları hakkında gerekenin yapılması İsveç makamlarının sorumluluğundadır. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan: Bu fikir özgürlüğü değildir. İfade özgürlüğü hiç değildir. İsveç; bu terör seviciler için gereğini net yapmalıdır. Bir daha gördük ki; Sayın Erdoğan, sadece Türkiye’de bazılarının muhalefetine konu değil; dünya egemenlerinin muhalefetine konudur. Tam da bundan dolayı gurur duyuyoruz. 

CHP de yazılı açıklama yaparak olayı kınadığını duyurdu.

BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrılarak menfur eylem şiddetle kınandı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ülkemizin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi, eylemin faillerinin tespit edilerek, gereğinin yapılması istendi.

‘YAPILANLAR İĞRENÇ’

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, terör örgütü PKK/YPG destekçilerine tepki göstererek, “Halk tarafından seçilmiş bir başkanı belediye binası dışında idam ediliyormuş gibi tasvir etmek iğrenç” dedi. 

ZİYARET İPTAL

İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocak’ta ülkemize yapmayı planladığı resmî ziyaret, Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından iptal edildi. HABER MERKEZİ ANKARA

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...