Kasırga vurdu, turistik kent çöplüğe döndü! Salgın riski halkı korkutuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kasırga vurdu, turistik kent çöplüğe döndü! Salgın riski halkı korkutuyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meksika'nın turistik sahil kenti Acapulco, Otis Kasırgası'nın yaralarını sarmaya çalışıyor. Yaklaşık 900 bin kişiyi etkileyen ve 50'den fazla can kaybına neden olan kasırga, kenti adeta çöp yığınlarıyla kapladı. Halk ise salgın hastalıklardan endişe ediyor.

Meksika'nın güneyinde bulunan sahil kenti Acapulcu, 25 Ekim'de Otis Kasırgası ile sarsıldı. Karayı vuran kasırga, şehirde büyük yıkıma yol açtı, sokaklar çöp yığınlarıyla kaplandı.

Kasırganın kenti terk etmesiyle birlikte cadde ve sokaklar mobilyalar, ev eşyaları ve atık torbalarıyla doldu. Biriken çöplerin salgın hastalıklara yol açabileceği endişesiyle yetkililerden yardım isteyen bölge halkı, çöplerin ve atık eşyaların bir an önce temizlenmesini istiyor.

Hükümet ise yaptığı açıklamada, Acapulco'nun temizlenmesi için binlerce askerin görevlendirildiği duyurdu.

50'DEN FAZLA CAN KAYBI

Yaklaşık 900 bin kişinin etkilendiği Otis Kasırgası'nda, 50'den fazla kişi hayatını kaybederken aynı zamanda büyük maddi hasar meydana gelmişti.

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, hastalıkların önüne geçilmesi için şehrin dezenfekte edileceği ve çöplerin kısa zamanda ortadan kaldırılacağı sözünü vermişti.

Kasırga vurdu, turistik kent çöplüğe döndü! Salgın riski halkı korkutuyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...