Komşuda Covid-19 paniği! Ölüm oranı yükselişe geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Komşuda Covid-19 paniği! Ölüm oranı yükselişe geçti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yunanistan'da Covid-19'a bağlı ölümlerde son zamanlarda artış yaşanıyor. Haftada ortalama 50 kişinin öldüğünü söyleyen uzman isim, bu rakamın oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Çin'de ilk olarak 2019 yılında ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19, yeni varyantlarıyla ortaya çıktı. Yayılımı daha kolay olan ancak öldürücü etkisi daha az olan varyantların özellikle kış aylarında görülme sıklığı arttı.

Okulların açılması ve havaların soğumaya başlaması ile Ağustos-Eylül aylarında Yunanistan'da Covid-19'a bağlı ölümlerde artış yaşanmıştı. Kış mevsimine sayılı günler kala Yunanistan'da vaka sayısı yeniden artışa geçti.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Theodoros Vasilakopulos, Yunan Radyo ve Televizyon Kurumu ERT'ye yaptığı açıklamada, Covid-19 nedeniyle ölüm oranlarının 'çok yüksek' olduğunu belirterek, virüse karşı aşılanmanın önemini vurguladı.

HAFTADA ORTALAMA 50 KİŞİ ÖLÜYOR

Vasilakopulos, "Koronavirüsten kaynaklı ölü sayısının haftada ortalama 50 olması çok yüksek bir rakam. Yapılması gereken, ülkemizde var olan varyantları çok iyi önleyen aşıları yaptırmamız ve belirti olduğunda da test sayısını artırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Vasilakopulos, özellikle yaşlı ve yüksek risk grubunda bulunan kişilerin daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...