Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hizbullah'tan İsrail'in kuzeyine saldırı! Misilleme geldi: Beyrut'ta patlama sesleri

Lübnan, İsrail’in kuzeyine saldırı düzenledi. İsrail basını, bunu “2024’ten bu yana en şiddetli saldırı” olarak nitelendirirken, saatler sonra başkent Beyrut’tan patlama sesleri yükseldi. İsrail, Hizbullah hedeflerine hava saldırısı başlattı.

Kaydet
|

İsrail, yaptığı açıklamada, Lübnan'dan fırlatılan füzelerin ardından kuzeyde sirenlerin çaldığını bildirdi.

ABD ve İsrail’in İran’a saldırılar başlatmasından bu yana Lübnan’dan ilk kez İsrail'e saldırı oldu.

İsrail ordusu Lübnan'dan atılan füzelerin engellendiği açıkladı.

"2024'TEN BERİ EN ŞİDDETLİ SALDIRI"

İsrail basını, bunun, Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024'te sağlanan ateşkesten bu yana Hizbullah'ın düzenlediği en şiddetli saldırı olduğunu yazdı.

Öte yandan, İsrail’de yayın yapan Kanal 12 televizyonu, Lübnan’dan 6 füze atıldığını aktardı.

Hizbullah, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in öldürülmesi üzerine yayımladığı taziyede saldırı düzenleyeceklerine işaret etmişti.

İSRAİL SAATLER SONRA KARŞILIK VERDİ

Saatler sonra İsrail harekete geçti. Hizbullah güçlerine hava operasyonu düzenlendiği açıklandı. Başkent Beyrut'tan patlama sesleri geldiği öğrenildi.

EVLERİNİZİ BOŞALTIN UYARISI!

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve Bekaa’ya saldırı tehdidinde bulundu. İsrail’in saldırı tehdidinin ardından Lübnan’ın güneyi ve Bekaa Vadisi’ndeki binlerce kişi ülkenin kuzeyine doğru göç etmeye başladı.

İsrail’in saldırı tehdidinin ardından Lübnan’ın Sayda kentindeki binlerce kişi ülkenin kuzeyine doğru göç etmeye başladı. Yollarda yoğun araç trafiği oluştu.
Başlık Resmiİsrail’in saldırı tehdidinin ardından Lübnan’ın Sayda kentindeki binlerce kişi ülkenin kuzeyine doğru göç etmeye başladı. Yollarda yoğun araç trafiği oluştu.

LÜBNAN BAŞBAKANI: SORUMSUZ BİR EYLEM

Öte yandan konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, roket saldırılarının "sorumsuz bir eylem" olduğunu, ülkenin güvenliğini tehlikeye attığını ve İsrail’e saldırılarını sürdürmesi için gerekçe sunduğunu aktardı.

Lübnan Başbakanı Selam, kabinesini sabah 8'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda acil toplantıya çağırdı.

Toplantıda gece saatlerinden bu yana yaşanan gelişmelerin ve alınacak önlemlerin görüşüleceği kaydedildi.

HİZBULLAH'TAN İLK AÇIKLAMA

Hizbullah’tan, Lübnan’dan İsrail’e gerçekleştirilen füze saldırıları ile ilgili açıklama geldi. Lübnan basınında yer alan haberlere göre; saldırıları üstlenen Hizbullah, saldırıların İran’ın öldürülen dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in intikamı için yapıldığını açıkladı. Saldırılarda Hayfa’nın güneyindeki bir İsrail füze savunma sisteminin hedef alındığı belirtilirken, bu eylemin İsrail'e "İşgal altındaki Lübnan topraklarından çekilmesi için bir uyarı olduğu" ifade edildi.

Hizbullah böylece 27 Kasım 2024'te ABD ve Fransa'nın arabuluculuğunda varılan Lübnan - İsrail ateşkesinden bu yana İsrail’e ilk kez saldırdığını doğrulamış oldu.

NE OLDU?

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.

İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.

ÖNERİLEN HABERLER
İran devlet televizyonuna siber saldırı! Trump ve Netanyahu
DÜNYA

İran devlet televizyonuna siber saldırı! Trump ve Netanyahu'nun konuşması yayımlandı

ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.

İran Kızılayı, ülkeye yönelik bombardımanlarda 201 kişinin hayatını kaybettiğini, 747 kişinin yaralandığını duyurdu.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.