Meksika'yı 'Lidia Kasırgası' vurdu! İç kesimlere ilerliyor, onlarca kişi sığınaklara yöneldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Meksika'yı 'Lidia Kasırgası' vurdu! İç kesimlere ilerliyor, onlarca kişi sığınaklara yöneldi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı

Meksika'nın batısında dün etkisini hissettiren ve 'kategori 4' seviyesine ulaşan Lidia Kasırgası iç kesimlere doğru ilerliyor. Hızı saatte 220 kilometreyi gören kasırga nedeniyle bir kişi hayatını kaybederken, bazı bölgelerde okullar tatil edildi.

Meksika'nın batısını dün akşam saatlerinde Lidia Kasırgası vurdu. 'Kategori 4' seviyesinde olan kasırga, saatte 220 kilometreye ulaşarak vatandaşlara zor anlar yaşattı, birçok bölgede alarm verildi. Kasırganın güneydeki Nayarit eyaletine ulaştığı ve iç kesimlere doğru ilerlediği bildirildi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kasırga, Las Penitas kasabasında şiddetli yağışlara yol açarken yetkililer, Puerto Vallarta kentinin kuzeyinde bir kişinin aracının üzerine ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel Lopez Obrador yaptığı açıklamada, Nayarit ve Jalisco eyaletlerinde yaşayanlara evlerinden çıkmamaları çağrısında bulundu. Puerto Vallarta Havalimanı bugün yerel saatle 16.00'dan yarın 08.00'e kadar kapatıldı. Bazı bölgelerde ise okullar tatil edildi.

ONLARCA KİŞİ SIĞINAKLARA YÖNELDİ

Jalisco eyaleti Valisi Enrique Alfaro, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, fırtınanın çeşitli yerlerde 'olağanüstü yağmur ve yüksek dalga' oluşturduğunu duyurdu. Alfaro, eyalette 23 barınağın erişime açık olduğunu ve Puerto Vallarta'dan onlarca kişinin bu sığınaklara yöneldiğini bildirdi.

Meksika, kasırganın etkisi altındaki bölgelere 6 bin silahlı kuvvet personeli ile sivil savunma ekiplerinin yönlendirildiğini duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...