NATO’dan gövde gösterisi! En büyük tatbikat için geri sayım başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NATO’dan gövde gösterisi! En büyük tatbikat için geri sayım başladı

DÜNYA Haberleri

NATO, kurulduğundan bu yana düzenlenecek en büyük hava ikmal tatbikatını Almanya ve Doğu Avrupa'da yapmaya hazırlanıyor. 12-23 Haziran tarihlerinde “Air Defender 2023” adı altında düzenlenecek tatbikatın hedefleri arasında ittifakın hava savunmasının güçlü tutulması ve havadaki güçlü caydırıcılığın sürdürüldüğüne dair mesaj verilmesi bulunuyor.

ABD’ye ait savaş uçakları, NATO’nun 1949'da kurulmasından bu yana Avrupa'daki en büyük müttefik uçak konuşlandırmasını toplayan askeri bir tatbikat için havalanmaya başladı.

Alman ordusu, kolektif hava gücünü kendi hava meydanlarından yönetmeye ve yönlendirmeye odaklanarak, 25 ülkeden, yaklaşık 220 uçaktan ve 10.000 personelden oluşan tatbikata liderlik edecek.

AMERİKAN UÇAKLARI AVRUPA SEMALARINDA

ABD katkısı, 40'tan fazla Ulusal Hava Muhafız biriminden yaklaşık 100 uçağı içeriyor.

Pazartesi günü başlayacak tatbikat 23 Haziran'a kadar devam edecek.

Hava sahası, tatbikat sırasında her gün üçer saat alçak irtifa uçuşları için ayrıldı.

NATO’dan gövde gösterisi! En büyük tatbikat için geri sayım başladı

GÜNDE ORTALAMA 250 SORTİ YAPILACAK

Tatbikat kapsamında uygulanacak senaryolar, bir üye saldırıya uğradığında tüm NATO ülkelerini yanıt vermeye çağıran 5. madde etrafında dönüyor.

Almanya Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz, tatbikatın hedeflerinin kapsamlı olduğunu söyledi.

Gerhartz, "İlk müdahale ekibi olarak hava kuvvetlerinin çevikliğini ve çabukluğunu göstermek ve NATO hava gücünü sergilemek istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Uçak akınına hazırlanmak için, Almanya'da şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük mobil yakıt deposu Wunstorf şehrinde tamamlandı.

Kaynak: Stars and Stripes

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...