PKK kampını Yunan askerleri koruyor

PKK kampını Yunan askerleri koruyor

DÜNYA Haberleri

Terörist K.T. eğitim aldığı kampın bulunduğu alanın Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nce askerî yasak bölge kapsamında olduğunu söyledi

Haber Merkezi | ANKARA

Yunanistan’daki PKK kampı Lavrion’un, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nce korunduğu ortaya çıktı. Kampta eğitim aldıktan sonra gittiği Irak’ta güvenlik güçlerine teslim olan terörist K.T. kampın bulunduğu alanın Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nce askeri yasak bölge kapsamında korunduğunu ifade etti. Kan davası bahanesi ile bir Avrupa ülkesine iltica talebinde bulunarak mülteci kampında dokuz ay kaldığını söyleyen K.T., kampta Cemal kod adlı terör örgütü mensubuyla tanışarak terör örgütüne katılmaya karar verdiğini anlattı. Kendisine Cemal kod adlı terörist tarafından sahte kimlik tedarik edildiğini ve 14 gün boyunca ideolojik eğitim gördüğünü aktaran K.T., eğitimden 10 gün sonra Harun kod adlı terör örgütü mensubu ile birlikte sahte Yunanistan pasaportu kullanarak Yunanistan’a geçtiğini, Baran kod adlı terör örgütü mensubunun kendilerini karşılayarak Lavrion kampına götürdüğünü açıkladı.

YASAK BÖLGE KAPSAMINA ALMIŞLAR

Kampta mültecilerle birlikte çeşitli dernek ve kuruluşlar adı altında örgütsel faaliyetler gösterildiğini aktaran K.T., kampın bulunduğu alanın Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nce askeri yasak bölge kapsamında korunduğunu ifade etti. K.T. ayrıca, Lavrion kampının, terör örgütüne katılım sağlama ve ideolojik eğitim verme, Suriye’den kaçan mültecilere propaganda yapma, terör örgütü mensuplarınca Avrupa ülkeleri ile Suriye ve Irak arasında bekleme-dağıtım noktası olarak kullanıldığını belirtti. Kampta MLKP terör örgüt mensuplarının da bulunduğunu söyleyen K.T., Lavrion kampında ideolojik eğitim aldığını ve daha sonra Yunanistan’da PKK/KCK sorumluluğunda bulunan başka bir kampa götürülerek 1 hafta kaldığını ve 2021 yılında Harun adlı terör örgütü mensubu ile birlikte sivil hava yolu vasıtasıyla Irak’a gittiklerini söyledi. Yetkililer, örgütün Avrupa ve özellikle Yunanistan’da görmüş olduğu destek sayesinde sempatizanlarını, sahte Yunanistan pasaportu ile Avrupa ülkelerinden bu kampa getirdiğini, sahte Suudi Arabistan pasaportu kullanarak Dubai üzerinden Irak barınma alanlarına ya da Suriye bölgesine gönderdiğini aktardı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...