Polonya'da ölümcül bakteri: Bir haftada 7 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı- Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Polonya'da ölümcül bakteri: Bir haftada 7 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı- Türkiye Gazetesi

Doğu Avrupa ülkesi Polonya’da bir tür akciğer hastalığına neden olan lejyonella bakterisi nedeniyle ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Bakteri, İngiltere’de düzensiz göçmenlerin yerleştirilmesi için hazırlanan Bibby Stockholm gemisinde ortaya çıktıktan sonra dikkat çekmişti

Polonya’da ülkenin güneydoğusundaki Rzeszow kentinde meydana gelen ölümcül salgına yönelik incelemeler sürüyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, lejyonella bakterisi dolayısıyla bir hafta içinde 7 kişi yaşamını yitirdi.

Ölenlerin, 60 yaşın üzerinde 4 erkek ve 3 kadın olduğu bildirilirken, hastaneye kaldırılan kişi sayısının ise 113 olduğu kaydedildi. Su şebekesinden alınan numunelerin incelendiği ve sonuçların 28 Ağustos'ta açıklanmasının beklendiği aktarıldı.

Grip benzeri semptomlarla başlayıp devamında zatürreye doğru ilerleyen lejyoner hastalığı tedavi edilmezse solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği gibi hastalıklara yol açıp son aşamada ölüme sebebiyet verebiliyor.

Genelde insan yapımı su sistemlerinde bulunan lejyonella bakterisi en fazla, verimliliği düşürmemek adına daha az dezenfeksiyon çalışmalarının yapıldığı yapılar ile otel, yurt, hastane gibi çok fazla insanın kullandığı binalarda görülüyor.

BİBBY STOCKHOLM’LE GÜNDEME GELMİŞTİ

Lejyonella bakterisi, dünya gündemine İngiltere’de düzensiz göçmenlerin yerleştirilmesi planlanan Bibby Stockholm adlı gemide bulunmasıyla gelmişti. 500 göçmenin yasal işlemleri bitene kadar ev sahipliği yapması düşünülen gemide lejyonella bakterisi bulunmuştu.

39 göçmeninin yerleştirildiği gemi, bakterinin varlığına yönelik ilk haberlerden sonra boşaltılmıştı. İngiliz yetkililer, gemide gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra yeniden kullanıma açılacağını duyurmuşlardı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı- Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...