Putin'in mal varlığında dikkat çeken detaylar: 78 metrekarelik daire, 10 farklı bankada hesap...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Putin'in mal varlığında dikkat çeken detaylar: 78 metrekarelik daire, 10 farklı bankada hesap...

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Mart ayında Rusya'da yapılacak olan devlet başkanlığı seçimleri öncesi bağımsız aday olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mal varlığı açıklandı.

Rusya, devlet başkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. 17 Mart'ta yapılacak olan seçim öncesi Rusya Merkez Seçim Komisyonu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mal varlığını açıkladı. Putin'in mal varlığındaki bazı ayrıntılar dikkat çekti.

78 METREKARELİK BİR DAİRE VE GARAJ

Açıklanan bilgilere göre Putin, St. Petersburg'da 78 metrekarelik bir daireye ve yine aynı şehirde 18 metrekarelik bir garaja sahip.

3 ARAÇ, 10 FARKLI BANKA HESABINDA 606 BİN DOLAR

Putin'in 1960 model GAZ M21, 1965 model GAZ M21 ve 2009 model Niva marka arabaları bulunduğu belirtilirken, Rus lidere ait toplam 10 farklı banka hesabında ise 54,4 milyon ruble (yaklaşık 606 bin dolar) yer aldığı açıklandı.

St. Petersburg Bankasında da 230 adet hissesi bulunan Rus lider, 2018 yılında başladığı devlet başkanlığı dönemini kapsayan son 6 yılda ise 67 milyon rublenin üzerinde gelir elde etti.

RUSYA'DA BAŞKANLIK SEÇİMİ

Ülkenin Federasyon Konseyi, devlet başkanlığı seçiminin 15-17 Mart 2024'te yapılması yönünde karar vermiş, Putin’in adaylığı ise Rusya Merkez Seçim Komisyonunca dün onaylanmıştı.

Rusya'da bir önceki devlet başkanı seçimi ise 18 Mart 2018'de yapılmış, Putin yüzde 76,69 oy alarak devlet başkanı seçilmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...