Almanya'da bir ilk! Türk bebek, eş cinsel çiftten alınarak Türk aileye verildi

- Güncelleme:
Almanya'da bir ilk! Türk bebek, eş cinsel çiftten alınarak Türk aileye verildi

Dünya Haberleri

Türkiye, Avrupa’da ailesinden alınarak Hristiyan eş cinsel ‘koruyucu ailelere’ verilen binlerce Müslüman Türk çocuğu için tek tek mücadele ediyor. Düsseldorf Aile Ataşeliğinin çabasıyla Emir bebek eş cinsel bir çiftten alınarak Türk koruyucu aileye verildi.

KEMAL DİRİ'NİN HABERİ

Avrupa’da Müslüman Türk çocuklarının çeşitli bahanelerle öz ailelerinden alınarak Hristiyan ve eş cinsel çiftlere verilmesine karşı mücadele eden Aile Bakanlığının çabaları olumlu sonuç veriyor. Almanya’da eş cinsel bir çifte verilen Emir bebek, üç aylık mücadele sonunda bir Türk aileye verildi. Almanya’da yaşayan Aygül Küçükbıyık ve Mustafa Yolal, bebekleri Emir’in 30 Mayıs’ta ellerinden alınıp eş cinsel bir çifte verildiğini belirterek 27 Haziran’da Düsseldorf Başkonsolosluğuna başvurdu. Çiftin yardım isteğı üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düsseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği devreye girdi. Anneye bu süreçte gereken yasal desteği sağlayan ataşelik görevlileri, ayrıca Alman makamlarıyla da irtibat kurarak bebeğin bir Türk koruyucu aileye verilmesini talep etti.

Almanya’daki Türk koruyucu ailelerle ilgili sosyal hizmet kuruluşlarına ilişkin Alman makamlara bilgi veren ataşelik görevlileri, bebeğin Türk koruyucu aileye verilmesinde ısrarcı oldu. Yaklaşık 3 ay süren girişimlerin ardından bebek 30 Eylül’de eş cinsel çiftten alınarak, Düsseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliğinin koruyucu aileliğin tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlediği toplantılarına da katılan bir Türk koruyucu aileye verildi.

BAKANLIK ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca koruyucu ailelik uygulamasının yaygınlaştırılması için yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da çalışmalar yürütülüyor. Türkiye’de çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunun kısa veya uzun süreli üstlenilmesini içeren koruyucu ailelik sistemi uygulanıyor. Bu süreç Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının denetim ve gözetiminde yürütülüyor. Yurt dışında da özellikle Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde koruyucu ailelik uygulamasının yaygınlaşması amacıyla Bakanlığa bağlı ataşelikler bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...