Unutkanlık ve depresyon şikayetiyle doktora gitti: Beyninde piton yılanlarında bulunan solucan çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Unutkanlık ve depresyon şikayetiyle doktora gitti: Beyninde piton yılanlarında bulunan solucan çıktı

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Avustralya'da unutkanlık ve depresyon şikayetiyle doktora giden 64 yaşındaki kadının beyninde sadece piton yılanlarında bulunan ‘Ophidascaris robertsi’ adlı solucan türü bulundu.

Avustralya’nın başkenti Canberra’daki bir hastanede korku filmlerini aratmayan bir vaka görüldü. Unutkanlık ve depresyon şikayetiyle doktora giden 64 yaşındaki kadın, yapılan muayene sonrasında büyük bir şok yaşadı.

MRI taraması sonucunda yaşlı kadının beyninde ameliyat gerektiren anormallikler olduğu ortaya çıktı. MRI sonuçlarını inceleyen doktor, Avustralyalı kadının beyninde sekiz santimlik canlı bir solucan tespit etti.

İngiliz The Guardian gazetesi, bulgu sonrasında şok yaşayan doktorun, meslektaşlarını yanına çağırarak, ‘’Kadının beyninde bulduğum şeye inanamayacaksın’’ dediğini aktardı. 64 yaşındaki kadın, beynindeki canlı solucanın ameliyatla alınması için yeterli kapasiteye sahip başka bir hastaneye sevk edildi. Kaldırıldığı hastanede bıçak altına yatan kadının beynindeki ‘Ophidascaris robertsi’ olarak bilinen solucan, başarılı bir operasyonla çıkartıldı.

Ameliyat sonrasında fotoğraflanan solucanın sadece piton yılanlarında bulunduğu ve kadındaki vakanın tıp literatürüne geçtiği belirtildi.

Unutkanlık ve depresyon şikayetiyle doktora gitti: Beyninde piton yılanlarında bulunan solucan çıktı

PİTON YILANLARINDA BULUNUYOR

Egzotik doğal yaşam alanlarıyla bilinen Avustralya’da yaşayan kadının ikamet ettiği bölgede de Piton yılanları olduğu aktarıldı. Piton yılanlarıyla temas etmediğini söyleyen adı açıklanmayan kadın, bölgedeki yeşillikleri toplayarak yemeklerinde kullandığını ifade etti.

Uzmanlar, solucanın bu otların tüketilmesiyle vücuda girdiğini düşündüklerini belirterek, hayvan ve bitkilerden insanlara enfeksiyonların geçmesi riski konusunda dikkatli olunması uyarısında bulundu.  

Ameliyat sonrasında bir süre gözlem altında tutulan kadının şu anda oldukça sağlıklı olduğu ve normal yaşantısına devam ettiği aktarıldı. Kadının belirlenmiş bir takvime göre düzenli şekilde kontrollerinin yapıldığı ifade edildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...