Yunan medyasında Türkiye hazımsızlığı: Dendias'ın çıkardığı krizde Ankara'yı hedef gösterdiler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunan medyasında Türkiye hazımsızlığı: Dendias'ın çıkardığı krizde Ankara'yı hedef gösterdiler

DÜNYA Haberleri

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın dün Libya'nın başkenti Trablus’ta uöaktan inmeyi reddederek geri dönmesi iki ülke arasında diplomatik krize neden olmuştu. Kriz sonrası,Yunan medyasında Dendias’ı savunan Yunan basınında skandal ifadeler yer aldı, hedeflerinde ise yine Türkiye vardı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Libya’ya gerçekleştireceği ziyaret kapsamında uçaktan inmeyip, kendini bekleyen mevkidaşı Dışişleri Bakanı Naila Mangous bekletip, Trablus'ta uçaktan inmeyi reddedip Bingazi'ye gitmesiyle diplomatik bir krize dönüştü. Bu durum karşısında Yunanistan'ı kınadı. Libya, ayrıca Atina’daki maslahatgüzârını istişareler için geri çekmeyi kararlaştırdı. Trablus’taki Yunan maslahatgüzârı ise

Libya Dışişleri’ne çağrıldı. Yunan TaNea gazetesi dün yaşanan diplomatik krize ilişkin skandal ifadeler kullandı.

TUZAK KURULDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

“Yunanistan'a şantaj girişimi beyhude” başlığı ile yayımlanan haberde Dendias'a Libya Dışişleri Bakanı Naila Mangous ile fotoğrafının çekilmesi amacı ile tuzak kurulduğu öne sürüldü. TaNea buradaki temel amacın, Türkiye-Libya muhtırasının Yunanistan tarafından dolaylı olarak tanınmasını sağlamak olduğunu iddia etti ve Yunanistan'ın bu tuzağa düşmemesinin Ankara'nın egemenlik haklarına meydan okuduğu bir dönemde açık bir mesaj olduğunu yazdı. Haberin devamında ise skandal ifadelere yer verilerek Libya'nın Ankara'nın emriyle hareket ettiğinden bahsedildi.

DENDİAS'TAN İLK AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Yunan basınına Dendias, Libya Dışişleri Bakanı Naila Mangous'ın kendine emrivaki yaptığını öne sürerek "Geçici hükümetin dışişleri bakanı havaalanına gelerek beni görüşmeye zorlamaya çalıştı, bunun sonucunda Trablus gezimi yarıda kestim ve Bingazi'ye uçtum" dedi.

TÜRKİYE İLE HİDROKARBON ALANINDA İMZALAR ATILMIŞTI

Libya, Dışişleri Bakanı Mangous'ın diplomatik usuller nedeni ile Dendias'ı havalimanında beklediğini açıklamıştı. Ancak görünen o ki Mangous'ın varlığı Yunan Bakanı rahatsız etmiş. Dendias’ın görüşmek istemediği Libya Dışişleri Bakanı Manguş, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırasına imza atmıştı.

Yunanistan, Türkiye ile Libya arasında, 27 Kasım 2019’da imzalanan deniz yetki sınırlarının belirlenmesine ilişkin mutabakat protokolünü ve bu yıl 3 Ekim’de imzalanan hidrokarbon alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptını tanımıyor. Yunan hükümeti, Trablus merkezli Libya Ulusal Birlik Hükümeti’nin görev süresinin sona erdiğini ve Libya’da halkı temsil etmeyen geçici hükümetin, uluslararası anlaşmalar imzalama yetkisi olmadığını iddia ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...