Serkan Seki: 'Ablamın durumu iyi değil'

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 3 yıl 6,5 ay daha hapis yatacak olan Deniz Seki'nin ilk açık görüşüne kardeşi Serdar ve Serkan Seki geldi
Bakırköy Kadın Cenazevi'ne konulan Deniz Seki'nin ilk açık görüşüne Serdar ve Serkan Seki ile menajeri Özgür Aras geldi. Seki'nin ziyaretçileri yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından cezaevinden ayrıldı.
"MORALİ İYİ DEĞİL"
Serdar Seki cezaevi çıkışında bekleyen gazetecilere Deniz Seki'nin durumu hakkında bilgi ererek, "Olması gerektiği gibi, iyi değil tabi ki. Ne konuşulması gerekiyorsa onları konuştuk. Tabi ki bu şartlar altında konuşabilecek durumda değilim bu şartlarda takdir ederseniz ki. Adaletsiz bir durum olduğunu düşünüyor. Çifte standart olduğunu düşünüyorum. İçeride ister istemez diğer mahkum yakınlarıyla da tanışıyorsunuz. Yani bu adaletsizlik sadece bize karşı olan bir şey değil. Morali iyi değil, iyi olmaya çalışıyor" dedi. Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, iki gün önce tutuklanarak Bakırköy Kadın Cezaevi'ne konulmuştu.
DENİZ SEKİ GÖRÜŞ LİSTESİNE BU İSİMLERİ VERMİŞTİ
Daha önce 7 ay cezaevinde kalan ve yatması gereken 3.5 yıllık sürenin son bir yılında denetimli serbestlik yasası kapsamında tahliye edilecek olan Seki, cezaevinde haftada 300 TL harcayabilecek. Seki, koğuşu için televizyon ya da buzdolabı sipariş edebilecek.
SALMAN LİSTEDE
12 kişilik koğuşta 2 kişilik odalarda kalan Seki'nin ilk gün yemek yemediği, gece boyu ağladığı öğrenildi. Seki'nin yakınları dışında hazırladığı 3 kişilik arkadaş listesine nişanlısı Faruk Salman'ın ismini verdiği kaydedildi. Cezaevi kapısına asılan görüş günü çizelgesine göre Seki'nin kaldığı A-1 Koğuşu'nun görüş günü salı saat 08.15 ile 08.45 arasında.