Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öğrencilerin sınavı önce aileleriyle başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Öğrencilerin sınavı önce aileleriyle başlıyor

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Uzm. Psk. Ebrar Karaçuha, yaklaşan üniversite sınavları öncesi öğrencilere ve ailelere tavsiyelerde bulundu. Karaçuha, “Başaramamanın en temel sebeplerinden bir tanesi aile baskısı ve korkusudur” dedi.

Uzm. Psk. Ebrar Karaçuha, sınavlarda başarısızlığın temeli hakkında açıklamalarda bulunarak ailelere ve öğrenvcilere tavsiyeler verdi. 

Sınav zamanı ailelere düşen görevler nelerdir? 
Karaçuha şu açıklamaları yaptı: “Nasıl bir öğrencinin sınav zamanı görevi derslerine ve sınavına odaklanmaksa, ailenin de kendine göre bazı görevleri ve sorumlulukları vardır. Onları başarıya zorlamaktan ziyade, sınav anında tüm zamanlarını verimli geçirmelerini, İlla ‘XxX’ mesleği seçeceksin yerine, hangi sektörde ve alanda kendisini başarılı ve mutlu hissedecekse ona yönelmesi gerektiğinin mesajlarını aslında aylar öncesinden vermeleri gerekmektedir. Unutmayalım ki 4 yıllık fakülte hayatları boyunca aileden çok, ders notlarıyla hocalarıyla vakit geçirecekler. Bu yanlış seçim ve mutsuz tavır kampüs yaşantısına yansıyarak gerek psikolojik sorunlara sebep olabilir. 

Doğru meslek nasıl seçilir? 
Öğrencilere önerim; ilk olarak hayalinizde ki mesleği düşünün. Bu soruya vereceğiniz yanıt ne yapmak istediğinize ilişkin size fikir verecektir. Keyif aldığınız şeyleri veya okuldayken keyif aldığınız dersleri düşünün. Okuldayken en sevdiğiniz ders gelecekteki mesleğiniz olabilir. En çok kimya derslerini mi seviyordunuz? Mesela eczacı olabilirsiniz gibi. 

Yeteneklerinizi göz önünde bulundurun. Kişilerarası ilişkilerinizi gözden geçirin. Kısaca kendinizi keşfedin. 

Ailelere öneririm; bu konuda yapabilecekleri en uygun şey, çocukları için destekleyici ortamlar oluşturarak çocuklarının kendi ilgilerini keşfetmelerini sağlamak ve onların fikirlerini yargılayıcı olmayan bir tavırla dinlemek olacaktır. Ailelerinden bu yönde ilgi ve destek gören çocuklar, bu şekilde doğru meslek tercihinde bulunabilir ve mesleklerini başarı ile sürdürebilirler. 

Sınav zamanı baskı kurmayın 
Çocuklarımıza sınav zamanı lütfen baskı kurmayın. Eğer kazanacakları da varsa bu baskıyla direkt kaybedeceklerdir. Çocuklarınızın geleceklerine dokunmayın. Onlara desteğinizi her zaman ve her yerde hissettirin. Onlar en masum ve temiz kalmayı başarabilen tek canlılar.”  

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...