Yeteneğe göre burs

Yeteneğe göre burs

EĞİTİM Haberleri

Dünyanın önde gelen üniversitelerinde uygulanan ve Türkiye’de ilk defa Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından ApplyBAU adıyla hayata geçirilen başvuru kabul sistemi, üniversite hayali kuran öğrencilere şahsi becerileri, ilgi alanları ve kabiliyetleri doğrultusunda burs vermeye devam ediyor.

MAHMUT ÖZAY

ApplyBAU sistemi, yedi yıldır 3 bin 579 öğrenciye burs imkânı sağladı. Sisteme başvuracak öğrencilerin üniversite sınavına girecek öğrenciler olması gerekirken öğrencinin ise burs aldığı bölümün ücretli kontenjanına yerleşmesiyle bursu geçerli olmaya başlıyor. Öğrencilerin müfredat bazlı çalışmaları yerine ilgi alanlarına ve kabiliyetlerine göre eğitim alması gerektiğini savunan BAU, 81 ilden gelen başvuruları değerlendirerek burslandırma yapıyor. Ceza, Deniz ve Uluslararası Hukuk gibi geniş bir yelpazede alanları olan BAU Hukuk Bölümü de bu sene ApplyBAU burslandırma sistemine dâhil edildi.  Başvurular internet üzerinden alınmaya başladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...