Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YÖK Başkanı Saraç: Üniversite öğrencilerine eğitimde eş zamanlı farklı seçenekler sunuyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
YÖK Başkanı Saraç: Üniversite öğrencilerine eğitimde eş zamanlı farklı seçenekler sunuyoruz

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Ülkemizdeki salgın sürecinde ‘esnek davranarak’ eğitimlerinizin mümkün olduğunca telafi edilmesi yönünde ‘eş zamanlı farklı seçenekler’ sunmaya gayret ediyoruz” dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Covid-19 salgını sonrasında YÖK olarak, üniversitelerimizin kapasiteleri ve yetkinlikleri ile orantılı olarak derslerin (uygulamalı eğitimlerin teorik kısımları dahil) uzaktan eğitimle yapılabilmesi, bu dönem uzaktan verilemeyen derslerin ise ‘yaz döneminde telafi eğitimi (yaz eğitimi)’ ile mümkün olduğunca verilebilmesi yönünde üniversitelerimize bir hareket serbestisi imkanı tanıdık. Uzaktan eğitim sürecinizde istifade edebilmeniz için de farklı üniversitelerin dijital ders materyallerinden oluşan ders havuzu niteliğindeki ‘YÖK Dersleri Platformu’nu sizlerin açık erişimine sunduk. Önümüzdeki günlerde platformu daha da çeşitlendirip zenginleştireceğiz. Bunun dışında bazı öğrencilerimizden gelen bu bahar döneminde azami süreye sayılmayacak şekilde kayıt dondurma imkanı verilmesi yönündeki talepleri de değerlendirerek bu hakkı da ‘talep eden öğrencilerimize’ verdik. Bilmenizi isteriz ki, ülkemizdeki bu salgın sürecinde ‘esnek davranarak’ eğitimlerinizin mümkün olduğunca telafi edilmesi yönünde 'eş zamanlı farklı seçenekler' sunmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...