LGS’de içerik belirsizliği giderilmeli

LGS’de içerik belirsizliği giderilmeli

EĞİTİM Haberleri

Eğitim-Bir-Sen, Millî Eğitim Bakanlığına başvurarak LGS konu içeriklerinin somut ve net bir şekilde açıklanmasını talep ettiklerini açıkladı.

Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada “Eğitim-Bir-Sen olarak Millî Eğitim Bakanlığına başvurarak sınav takvimi gözetilerek Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav (LGS) konu içeriklerinin somut ve net bir şekilde açıklanmasını talep ettik. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav, 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu henüz yayımlanmamışken Millî Eğitim Bakanı, katıldığı bir televizyon programında sınavda Türkçe dersinde dil bilgisi konularından soru sorulmayacağını ifade etmiştir” denildi. Belirsizlik ortamının oluştuğunun belirtildiği açıklamada şunlar yer aldı: Kamuoyu tepkisi dikkate alındığında belirsizliğin giderilmemesinin, aynı olumsuz sonuçların 2021 yılında LGS sınavına girecek öğrencilerde de meydana gelmesi ihtimalini artırmaktadır. Bakanlık, LGS konu içeriklerini somut ve net bir şekilde resmi olarak açıklamalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...