Ara tatil zili çaldı ama ara vermeden çalışmaya devam

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ara tatil zili çaldı ama ara vermeden çalışmaya devam

EĞİTİM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Okullarda ilk ara tatil için son ders zili dün çaldı. Yaklaşık 20 milyon öğrenci, 13-17 Kasım’da tatil yapacak. Öğretmenler ise bu süreçte mesleki çalışma programlarını okula gitmeden çevrim içi yapacak. 

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ-  Eğitimci Begüm Özşener, ara tatille ilgili öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde bulundu: Öğrencilerin bir haftasını planlarken birlikte karar vermek gerekir. Hem ev çalışmalarına hem de eğlenceli etkinliklere eşit zaman ayrılmalı. 

> Doğa Yürüyüşleri: Tatili eğlenceli hâle getirmek kadar öğrenmeye devam etmek önemli bir süreç. Aile ile birlikte doğa yürüyüşleri planlayarak çevreyi keşfedebilir ve çocuklara doğa ile ilgili bilinmeyenleri öğretebilirsiniz.

> Müze ve Eğlenceli Öğrenme Aktiviteleri: Çocuğunuzla birlikte müzeleri ve interaktif sergileri ziyaret edebilirsiniz. 

> Aile Oyun Günleri: Bu ara tatilde akademik sorumlulukları eğlenceli hâle getirebilirsiniz. Bunun için aile oyun günleri planlayabilirsiniz. 

> Bilim ve Sanat Projeleri: Evde basit malzemeler ile yapılabilecek projelerle keyifli ve öğretici vakit geçirebilirsiniz. 

> Teknoloji Kullanımı: Ara tatilde öğrenciler televizyon ve tablet ile sıkça vakit geçirmek isteyebilir. Burada rutinde olan kullanım sınırlamasına uyulması gerekmektedir. Vaktin aşılmamasına önem verilmelidir. 

SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER DİKKAT!

> Bu süreçte sınava hazırlananlar tatil boyunca her günlerini mutlaka planlamaları gerekir. Onları birkaç ay sonra bekleyen bir sınav 
olduğunu unutulmamalılar.
> Zaman yönetimini etkin kullandıkları ders çalışma programı oluşturmalılar. Buna uyum sağlamaya özen göstermeliler.

> Hangi konularda daha fazla vakte ihtiyacı olduklarını belirlemeli ve bu konulara odaklanmak için strateji oluşturulmalılar. 

> Ara tatil sınav hazırlığı için verimli bir dönemdir. Ancak bu dönemde dengeli bir yaklaşım benimsemek önemlidir. Hem çalışmalara odaklanmak hem de dinlenmek arasında sağlıklı bir denge kurmak, sınav sürecinde başarıya adım adım yaklaşmaya katkı sağlayacak.

İKİ ARA TATİL KESİNLİKLE KALDIRILMALI

> Eğitimci-yazar Süleyman Beledioğlu: Tatillerdeki sıklık arttıkça öğrencilerin derse dönüşleri daha uzun bir süre alıyor. Bunun için bu tatili ben çıktığı günden beri uygun görmüyorum. Öğrencilerin geri dönüşünü yani derse zihinsel dönüşünü son derece geciktiriyor. Bu her iki tatilin kesinlikle kaldırılması gerekiyor.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...