Sınavsız üniversite mümkün mü?

- Güncelleme:
Sınavsız üniversite mümkün mü?

Eğitim Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değildir” açıklaması üniversite geleceği kuran gençleri umutlandırırken, bunun mümkün olup olmadığı tartışılmaya başlandı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Arıcan, merkezi yerleştirme sınavı yerine uygulanabilecek yeni alternatifleri gazetemize değerlendirdi.

Arıcan, Türkiye’nin özellikle her ilde bir veya birden fazla üniversitesinin olmasıyla merkezi sınav olmadan üniversitelere geçişi başarabilecek bir kapasitesinin olduğunu söyledi. Yüksek lisans ve doktora yerleştirmelerindeki gibi bir sisteminin lisans düzeyinde de uygulanabileceğini belirten Arıcan “Merkezî sınav olmaksızın böyle bir uygulama yapılabilir. Akademide en yüksek eğitim derecesi doktora. Bu sınavları şu an ki şartlarda doğrudan anabilim dalları hocalarımız yapıyor. Yüksek lisans programlarımızın sınavını, değerlendirmesini akademisyenlerimiz gerçekleştiriyor. Burada lisedeki eğitim süreçlerinden başlayarak belki gençlerimizin bu yeteneklerine göre bir yönlendirme ve dönem sonunda bir olgunluk sınavı gibi birkaç aşamalı uygulama yapılabilir. Bunların ortalaması ve lise ortalamasına göre müracaat edilebilir. Objektif bir seçim yapılabilir mi, konusunda bir endişe doğuyor. Bugün doktora ve yüksek lisans sınavlarında bu objektiflik gerçekleştiriliyor. Yıllardır yükseköğretimimizde icra ediliyor. Dolayısıyla lisans yerleştirmelerinde böyle bir sistem uygulanabilir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...