TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu: Modern Robin Hood'luk yapıyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu: Modern Robin Hood'luk yapıyoruz

EĞİTİM Haberleri

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Kuruluşumuzdan bugüne 95 yılda 50 bine yakın çocuğa burslarla hayat verdik” dedi.

Türk Eğitim Derneği (TED) 95 yılda 50 bin öğrencinin hayatına burslarıyla yön verdi. TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, tüzüklerinde “Bu cemiyet siyaset yapmaz” ifadesinin bulunduğuna işaret ederek “TED’in duruşu vardır ve sorumluluğu milletin çocuklarıdır” diye konuştu.

"HİÇBİR YÖNETİCİ HUZUR HAKKI ALMAZ"

Pehlivanoğlu, “TED, bir vasiyet niteliğinde olan tüzüğünün gereğini yerine getirmeye çalışıyor” ifadesini kullandı. TED’in okullarından elde ettiği gelirin hepsinin, yoksul aile çocuklarına ve projelerine gittiğini belirten Pehlivanoğlu, “Dolayısıyla TED, modern Robin-Hood’luk yapmaktadır. Ben dahil TED’in hiçbir yöneticisi huzur hakkı almaz. Amacımız, bu ülkede kendi çocuklarımızın imkânlarına, adaletli bir şekilde başkalarının çocuklarının da sahip olmasıdır” dedi.

ÜNİVERSİTELER KENDİ ÖĞRENCİLERİNİ ALMALI

TED’in eğitim sistemine ilişkin birtakım çözüm önerileri bulunduğunu bildiren Pehlivanoğlu, şunları kaydetti: "Eğitim sisteminden ezberi çıkarmak mecburiyetindeyiz. Yabancı dili öğretmek için öncelikle Türkçeyi, düşünce algoritmasının temeli olan matematiği öğretmeliyiz. Dijital obeziteyi engellemek için dijital okuryazarlığı ilkokulda vermek mecburiyetindeyiz. Bunları verdikten sonra önerimiz, sınav kademelerini ortadan kaldırmak için LGS’de eski sisteme dönülmesi. Eğitim sistemini liselerde 12 yıl yaptık ve bundan dönmek çok kolay değil. Ama önerimiz şu, üniversiteye giriş sınavını birden kaldıramazsınız ancak yol haritasında üniversitenin kendi öğrencilerini alması gerekir."

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...