Üniversitelerde öğretmenler ders verecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Üniversitelerde öğretmenler ders verecek

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

“Üniversitelerle yapılan iş birliği ile öğretmenler üniversitelerde derse girecek” diyen Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, sınıf annesinin ise hiçbir isim altında kanuni olmadığını ifade etti.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Göreve geçtiğimiz aylarda başlayan İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Beykoz’da gazetecilerle buluştu. Son günlerde gündeme gelen ‘sınıf annesi’ konusuna değinen Yentür “Yasaklandı ve o iş bitti” dedi. Yentür’ün açıklamalarında öne çıkanlar şöyle: 

SINIF ANNESİ BİTTİ

Bu uygulamanın basında başka isimlerle devam edildiğini duyuyoruz. Kesinlikle kabul edilemez. Bunun kararı net verilmiş. Bize böyle şikâyet geldiğinde de gerekli adımları atacağız. Sınıf annelerinin kaldırılmasından toplumda genel bir memnuniyet var. Elbette, annelerimizin fedakârlığı çok kıymetli ve değerli ama sınıf annesi dediğiniz zaman bunun hangi şartta belirlendiği, çerçevesinin ne olduğuyla ilgili kimsenin bilgisi yok.

Üniversitelerde öğretmenler ders verecek
Murat Mücahit Yentür, arkadaşımız Mahmut Özay’a konuştu.

ÖĞRETMENE YENİ GÖREV

Geçtiğimiz haftalarda 14 eğitim fakültesinin dekanı ile yaptığımız toplantıda, yükseköğretim kurumlarıyla müdürlüğümüz arasında iş birliği ve protokol yapma kararı alındı. Üniversitelerden yetkin akademisyenler okula gelecek, her branştan öğretmenlerimiz ise eğitim fakültesindeki öğrenci ve akademisyenlere tecrübelerini aktaracaklar. 

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ

Dünyadaki değişim eskiye oranla çok daha hızlı. Eğitim öğretimin temel amacı ise çocuklarımızı geleceğe hazırlamak. Bu sebeple bilginin geliştiği ve değiştiği çağda müfredatın değişmesinden daha doğal bir karar olamaz. 

‘İSTANBUL MEKTEBİ’ YOLDA

Altı ay sürecek programda geziler, çeşitli aktivite, söyleşi ile sunumlar olacak ve İstanbul üzerine çalışmış önemli isimler öğretmenlerimizle bir araya gelecek. Böylece İstanbulluluk bilincinin oluşması sağlanacak.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...