2024 yılında hangi SİGARA markalarına zam geldi? 2024'te sigaraya zam yapıldı mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
2024 yılında hangi SİGARA markalarına zam geldi? 2024'te sigaraya zam yapıldı mı?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2024 yılına girildiği ilk dakikadan itibaren zamlar merak edildi. Özellikle bazı vatandaşlar 2024 yılının sigara zamlarını merak etti. Peki, 2024 yılında hangi SİGARA markalarına zam geldi? 2024'te sigaraya zam yapıldı mı?

Vatandaşların 2024 yılında en çok arama yaptıkları konulardan biri de sigara zammı oldu. Sigaraya 2024 yılında ne kadar zam yapılacağına dair  sorular sorulurken beklenen oldu.  ÖTV yüzde 63'ten 57'ye, asgari maktu vergi oranı 1,42 TL,'ye, maktu vergi oranı ise 4,80 TL'ye yükseltildi. Bunun akabinde sigara markaları zamlarını açıkladı. JTI grubu sigara markalarına 3 TL zam yapılacağını duyurdu. 

2024 HANGİ SİGARA MARKALARINA ZAM YAPILDI?

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından zamlı listeyi paylaştı. Dündar, JTI grubundaki sigara fiyatlara 1 TL ile 3 TL arasında zam yapıldığını söyledi. 

2024 yılında hangi SİGARA markalarına zam geldi? 2024'te sigaraya zam yapıldı mı?

Wnstn Da Bl & De Bl: 54 TL

Wnstn Sldr: 55 TL

Wnstn: 56 TL

Wnstn Slm: 58

Wnstn Xs: 60 TL

Cml Sld: 52 TL

Cml De Bl: 52 TL

Cml B & W: 52 TL

Cml Yl & Brw: 55 TL

Ld Slm: 52 TL

Ld: 52 TL

Mnt Crl Sld: 50 TL

Mnt Crl: 50 TL

Cml Y (100 gram sarmalık tütün): 115 TL

SİGARA İÇMEK SAĞLIĞA ZARARLIDIR! 

Sigara içmek ölümcül hastalıklara davetiye hazırlamaktır. Zararları ise saymakla bitmiyor.

Sigara kalp ve damarlara zarar verir. Tansiyon, kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi hastalıkları beraberinde getirir. İleri yaşlarda bunama ve beyin felci gibi hayati risk taşıyan hastalıklara sebep olur.

Sigaradan alınan her nefeste insan vücudundaki 50 bin hücre ölür.

Körlük, katarakt gibi göz hastalıklarına da sebebiyet verir. Sigara içen kişinin yaşı genç olsa bile cilt kararması olur ve birey olduğundan yaşlı gözükür.

Diş kararması, kirlenmesi ve çürükler sigaranın tahribatları arasındadır. Sigara kanser riskini arttırır. Kişinin tat ve koku alma duyusu azalır. Ses tellerine zarar verir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...