25 ülkeye tuzlu yatak

- Güncelleme:
25 ülkeye tuzlu yatak

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de her yıl yaklaşık 5 milyon adet yatak satılıyor. Bu rakamın 300 bin adetinde pay sahibi olan ve 30 binini yurt dışına ihraç eden Bambi Yatak, Çankırı’nın doğal kaya tuzundan anti stres “Biosalt” yatak üretti.

Bambi ürettiği "Biosalt" yatak için AR-GE’ye 15 milyon liralık yatırım yaparak, yatakları 690 mağazasında ve yurt dışında 25’ten fazla ülkede satışa sunacak. Biosalt yatak ve yastıklarının tanıtımı Çankırı Belediyesi Yer altı Tuz Şehri’nde gerçekleştirildi.

Bambi Yatak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Çetmen, toplantıda yaptığı konuşmada “Toplamda 18 aylık bir AR-GE süreci ve 45 milyon TL’lik toplam yatırımla Biosalt yatağımızı ürettik. Ülkemizin önemli değerlerinden olan ve Hititler’den günümüze kadar gelen Çankırı doğal kaya tuzu; vücuttaki biriken toksit mineralleri ve indirgenmiş diğer tuzların atılmasına imkân tanıyor. Bütün hücreleri harekete geçirerek dinlenmeyi daha etkin kılıyor. Kalsiyum, demir, çinko, potasyum, magnezyum ve bakır da içeren tuz, hiçbir ağır metal barındırmaması sebebiyle de en sağlıklı tuzlar arasında yer alıyor. Biosalt yatağımızı yurt içinde 690’dan fazla mağazada, yurt dışında 25’ten fazla ülkede satışa sunacağız. Satış hedefimiz 450 milyon TL” dedi. Geçen yılı 1 milyar 545 milyon TL ciro ile kapattıklarını açıklayan Çetmen, 2023 yılında ise günlük yatak üretim kapasitelerini 3 binden 4 bin adede çıkarmak istediklerini açıkladı. Çankırı Tuz Mağarası’na ilişkin bilgi veren Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen “Dünyanın en büyük kaya tuzu rezervine sahibiz. Burası yılda 750 bin turist çekiyor” diye konuştu. HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...