Ekonomiye vergi istisnası desteği

Ekonomiye vergi  istisnası desteği

EKONOMİ Haberleri

Kabin memurundan kitap yayıncısına, dalış yapandan üniversitelerdeki döner sermayeden faydalananlara, Doğu ve Güneydoğu’daki askerî personelin ilaç teminine kadar birçok kesim için müjde niteliğinde düzenleme içeren ‘torba’ teklifin 20 maddesi Meclis’ten geçti.

İşte maddeler:
¥ Varlık fonlarının sermaye piyasasından elde ettiği gelirler banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna tutulacak.
¥ Kamu kuruluşları hariç Türk Hava Kurumu (THK) ile sivil havacılıkta görevli pilotlar ve kabin memurlarına ödenen aylık ücretin gerçek safi değerinin yüzde 70’i gelir vergisinden istisna olacak.
¥ Dalış yapanlardan sadece Türkiye’deki müesseselerde denizaltına dalış yapanlara gelir vergisi istisnası sağlanıyor.
¥ Terörle mücadele bölgelerinde görev yapanlara reçete edilen ilaçların temininin güç olduğu durumlarda askerî birlik/kurum envanterindeki ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri kullanılabilecek. Personel bunlar için katılım payı ödemeyecek.
¥ Yenilenebilir enerji tesislerinden KDV alınmayacak.
¥ Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sertifika verdiği kitap ve süreli yayınların teslimi KDV’den muaf olacak.
¥ Devlet üniversitelerinin diş hekimliği fakültelerinin döner sermaye işletmelerinin borçları, ilgili döner sermaye birimince ödenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...