Kablosuz ultra hızlı internet

Kablosuz ultra  hızlı internet

EKONOMİ Haberleri

Türk Telekom, kablosuz ağ üzerinden fiber hızında sabit internet çözümü sunan WPON (Wireless Passive Optical Network - Kablosuz Pasif Optik Ağ) teknolojisini Türkiye’de ilk defa deneyen operatör oldu.

Türk Telekom’un Ankara’daki İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen Wireless PON denemelerinde, sabit kablosuz genişbant teknolojisi kullanılarak 46 Gbps’e varan 5G ve fiber transfer hızlarına ulaşıldı. Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç,  “Ulaşmış olduğumuz hızlar, tüm cihazlardan Ultra HD çözünürlükte filmler gibi büyük boyutlu dosyaları eşzamanlı olarak indirmeye ve 8K kalitesinde TV izlemeye imkan tanıyor. Böylelikle özellikle üniversite, hastane, havalimanı gibi büyük yerleşkelerde sunduğumuz sabit fiber genişbant hizmetini yaymak amacıyla benzer teknolojilerin kullanımının önünü açmış bulunuyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...