Hedef büyüme enflasyon, faiz ve istihdam

Hedef büyüme enflasyon, faiz  ve istihdam

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanacak yeni paket; vergi reformu, Hal ve Perakende Kanunlarının hayata geçirilmesi, ihracat ve turizm gelirlerinin artırılması, uygun maliyetli finansmana erişim ve 2,5 milyon istihdam için gerekli altyapı gibi düzenlemeleri içerecek.

Türkiye, seçimin gündem olmayacağı 4,5 yıllık bir döneme girerken; ekonominin bu süreçteki yol haritası Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bugün açıklanıyor. Mahallî seçimin ardından ekonominin en önemli gündem olması beklenirken, ekonomi yönetimi yoğun bir çalışma temposuna girecek. Bu kapsamda özellikle büyümeyi yeniden hızlandırmaya ve enflasyonu düşürmeye yönelik tedbirler masaya yatırılacak. Alınacak tedbirlerin bir kısmının yönetmelik ve kararname niteliğinde olması, bir kısmının yasal düzenlemeyle hayata geçirilmesi öngörülüyor. Ayrıca 2019-2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma Planı da bu sürece dâhil olacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarına göre Türkiye’de rekabetçi ve mükellef odaklı vergi uygulamaları için vergi reformu çalışmalarına devam edilecek. Stratejik ve kritik sektörlerle ilgili çalışmalar yapılırken, reel sektörün, küresel rekabet ikliminde daha avantajlı konuma geleceği bir süreç başlatılacak.

HAL VE PERAKENDE
TBMM’de Ticaret Bakanlığınca hazırlanan Hal Kanunu görüşülecek, Rekabet Kanunu reformu, Perakende Yasası çalışmaları hız kazanacak. İhracat seferberliği kapsamında yeni pazarlara yönelik strateji planları sürdürülecek. Ülke ve sektör bazlı serbest ticaret anlaşmalarının incelenmesinden, gümrük vergisi oranlarına kadar, çok önemli yol haritaları belirlenecek.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ
Yatırım ortamının iyileşmesiyle ilgili adımlar atılacak. Devreye alınacak yeni enstrümanlarla sermaye piyasalarının daha da güçlenmesi ve sürdürülebilir büyümeyi besleyecek finansal altyapının inşa edilmesi sağlanacak. İstihdam seferberliği kapsamında 2019 yılı içinde toplam 2,5 milyon yeni istihdam için de çalışmalar sürdürülecek.

TEŞVİKLERE ÇEKİDÜZEN
Kredi piyasasında kaynakların hangi kanallara yönelmesi gerektiği, odaklanılacak konular arasında olacak. Kredi yapılandırmaları ve sınıflandırmaları ile ilgili düzenleme yapılacak. Atılacak adımlarla, potansiyel kırılganlık alanları güçlendirilecek.

PİYASALAR BEKLEYİŞTE
Haftanın ilk yarısında para piyasaları sakin seyrederken piyasa oyuncuları hem açıklanacak pakete hem de seçim belirsizliğinin bir şekilde ortadan kalkmasına odaklanmış durumda...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...