‘Asgari ücreti 10 kat artırdık’

‘Asgari ücreti 10 kat artırdık’

EKONOMİ Haberleri

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısında konuşan Bakan Selçuk, 2002’de 184 lira olan net ücreti 2019’da 2 bin 20 liraya çıkararak 10 kat artırdıklarını söyledi.

İşçi, işveren ve hükûmet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020’de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını yaptı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığındaki toplantıda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise TİSK temsil etti. Toplantının açılışında konuşan Bakan Selçuk, işçi ve işverenlerle tüm çaba ve ortak hedeflerinin sürdürülebilir bir kalkınmayı tesis edecek şekilde asgari ücreti ideal bir noktaya getirebilmek olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedefleri doğrultusunda önceliklerden birinin istihdamı korumak ve daha da artırmak olduğunu vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti: Asgari ücreti; 2019’da bekâr ve çocuksuz bir işçimiz için günlük net 67,36 lira, aylık net 2 bin 20 lira 90 kuruş olarak tespit ettik. Dolayısıyla, yüzde 26 oranında artış sağlayarak, işçilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair verdiğimiz sözü de tutmuş olduk. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçişten sonraki bu ilk asgari ücretin, oy birliği ile kabul edilmesi de uzlaşı zeminin gücünü gösterdi. 2002’de 184,3 lira olan net asgari ücreti 2019’da 2 bin 20 lira 90 kuruşa çıkararak nominal olarak 10 kat artırdığımıza dikkatinizi çekmek isterim. Reel anlamda ise asgari ücreti yaklaşık bir buçuk kat arttırmış bulunmaktayız.
Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, ikinci toplantının 10 Aralık’ta Türk-İş’te, üçüncü toplantının ise 17 Aralık’ta TİSK’te saat 14.00’te olacağını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...