Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

229 firmaya ait 386 ürüne bakanlıktan teşhir

229 firmaya ait 386 ürüne bakanlıktan teşhir

EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve çikolataların yer aldığı 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.

Böylece ilk kamuoyu duyurusunun gerçekleştirildiği 2012 yılından bu yana 1443 firmaya ait 3 bin 202 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu.
Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.
Duyuruda, “Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikayet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verildi.
∂ Teşhir edilenler arasında ürünlerinde domuz eti kullanan “Gurme” firması ile üçü Muğla Fethiye, ikisi Afyonkarahisar, biri Aydın Kuşadası olmak üzere 6 işletme bulunuyor.
∂ Ballarda; Billurbal, Tire Birlik ve Demirköy ürünlerinde fruktoz/glukoz,
∂ Baharatta İpekyolu ve Kalaycı ürünlerinde boya maddesi,
∂ Çaylarda; Of-Sefa Balım, Simge Rize Çayı, Halley Çay, Vega Çay, Altınbaşak Prestij, Esvet Filiz Çayı, Sergen Gold, Nova Siyah Çay, Gökçay Siyah Çay, Elmas Gold, Altıncezve Filiz Çay ürünlerinde de yine boya maddesi tespit edildi.
∂ Taklit tağşiş listesine ulaşmak için Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait “https://bit.ly/2RdzW5g” linkini tıklayabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...