Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ekspertize götürmeden sıfır araç da almayın

Ekspertize götürmeden  sıfır araç da almayın

EKONOMİ Haberleri

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, son günlerde sıfır araçlarda “değişen ve boyalı parça” şikâyetlerinin arttığını belirterek, tüketicilere aldıkları araçları ekspertize götürmeleri uyarısında bulundu.

Şahin “Artık öyle bir noktaya geldik ki tüketiciler sadece ikinci elde değil sıfır araçlarda da sıkıntılar yaşamaya başladı. Bu yüzden tüketicilere sıfır araç alırken bile ekspertize götürmelerini ve buradan rapor almalarını tavsiye ediyoruz. Yani tüketici ekspertiz raporu almadan sıfır araç almasın diyoruz. Sıfır araç aldıktan 5-6 ay sonra tüketici tamire ya da bir servise gittiğinde ‘nerede kaza yaptınız’ sorusuyla karşılaşabiliyor. Sıfır aldığını söyleyen tüketiciye ‘bu araç kazalı’ deniliyor. Çünkü bazı sıfır araçlar taşınırken veya bir test sürüşünde hasar görüyor. Daha sonra tamir edilerek satıldığı anlaşılıyor. Bu da bize sıfır araçlarda bile boyalı ve değişen parçaların olabileceğini gösteriyor. Mahkemelere bu konuda başvuruda bulunan çok sayıda kişinin olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...