7 gün 24 saat EFT yapılacak

7 gün 24 saat  EFT yapılacak

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankası, yeni bir ödeme sistemini hizmete açıyor. Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) olarak isimlendirilen sistemle, vatandaşlar, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebilecek.

FAST, 18 Aralık'tan itibaren "pilot" olarak hizmete alınacak. Kademeli şekilde, tüm finansal kuruluşları kapsayacak şekilde yaygınlaşacak. Ödemelerin telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi gibi bilgiler kullanılarak daha kolay bir şekilde başlatılmasını sağlayan "Kolay Adresleme Sistemi" de vatandaşların kullanımına sunulacak. Böylece dijital ekonomi hedefine önemli katkılarda bulunulacak. Bu arada İş Bankası ve Akbank; "FAST" sistemi ve "Kolay Adres" uygulaması ile, müşterilerinin IBAN'a gerek kalmadan para transferi yapılmasına imkân sağlayacaklarını açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...